18 november 2015

Blinck Schoon behaalt ISO 9001-certificaat

“We zijn super blij, het is gelukt! Op 30 oktober hebben we het bericht gekregen, dat we de eigenaar zijn van een ISO 9001-certificaat”, meldt een trotse Anton Vinck van Blinck Schoon. ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Simpel samengevat: zeg wat je doet, doe wat je zegt en bewijs het.

ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. ISO 9001 kan gebruikt worden om te beoordelen of de organisatie in staat is om te voldoen aan de eisen van klanten, de op het product van toepassing zijnde wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf. Daarnaast vormen de eisen met elkaar goede aanknopingspunten voor het opzetten en inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem.

Vinck blikt terug: “De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt om alle processen te doorlopen en te beschrijven met daaraan gekoppeld de bewaking van onze kwaliteit en directiebeoordelingen, en de planning voor de toekomst. Na het schrijven, herschrijven, beoordelen en nog een keer herschrijven konden we onze beoordelaar, DNV-GL uit Barendrecht, uitnodigen om de audits af te nemen. Twee aAuditors van DNV hebben het team van Blinck twee dagen bevraagd en alle stukken bekeken, waarna we ‘groen licht’ kregen om het logo ISO Gecertificeerd te mogen gebruiken. Voor ons en onze klanten betekent dit dat we doen wat we zeggen volgens de gestelde normen binnen ISO 9001 met daaraan gekoppeld de juiste kwaliteit. En daar zijn we trots op!”

 

Deel dit artikel

Ook interessant: