2 februari 2016

Blankers Schoon: dankbaar voor 50-jarig bestaan

Dankbaar voor 50 jaar Blankers Schoon. Op 1 februari 1966 stapte Kees Blankers vanuit het vakmanschap van stucadoor over in de schoonmaak. Hij zag er ‘brood’ in. En hij bleek een visionair: zijn bedrijf werd – en is nog steeds – een begrip in Zuid-Nederland. Blankers Schoon is een stevig en stabiel schoonmaakbedrijf met diverse segmenten en specialisaties, sinds juni 2015 geleid door Ruud Danklof. In aanloop naar meer vieringen met klanten en alle medewerkers, later dit jaar, werd op 1 februari bij grote en grootse feiten van 50 jaar Blankers Schoon stilgestaan.

“Vader Kees en moeder Blankers begonnen met een emmer, spons, zeem en ladder. Zoals zovelen hun glazenwassersbedrijf zijn gestart”, blikte Ruud Danklof terug op het gouden jubileum van Blankers Schoon. Tien jaar na de oprichting namen de zonen van de oprichters Buus en Rinus het bedrijf over. “Onder hun bewindvoering werd de vraag naar schoonmaakdiensten steeds groter. Het bedrijf groeide en ook de echtgenoten van Rinus en Buus werkten hard mee.”

Op 1 september 2004 droegen de gebroeders Blankers het bedrijf over aan Hein Sengers en Giel Schreven; Sengers nam de operatie onder zijn hoede en Schreven de commercie. Sinds juni 2015 is Ruud Danklof directeur-eigenaar van Blankers Schoon en maken Sengers en Schreven deel uit van het managementteam. “Nog altijd vormen de familiewaarden de kracht van ons bedrijf: betrokkenheid, werkplezier, klantfocus, langdurige relaties en daadkracht. Kortom dankbaar werk, onze allesomvattende belofte”, aldus Danklof.

Tijdens de feestelijke lunch ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Limburgse facilitair dienstverlener, op 1 februari, waren onder andere de zonen van de oprichters, Rinus en Buus Blankers, aanwezig, kleinzoon Pascal, die de derde generatie van de familie Blankers vertegenwoordigd, het managementteam en medewerkers van het Blankers Schoon-team. Onder het genot van een glaasje champagne werd terug- en vooruitgekeken en getoast op de wens: “Op naar 100 jaar”.

Over Blankers Schoon
In 1966 is Blankers opgericht. Van oudsher richt het bedrijf zich op glasbewassing, specialistische reiniging en dagelijkse schoonmaakdiensten in de regio Limburg. In augustus 2015 veranderde de naam van WCS groep in de oude vertrouwde naam Blankers Schoon, die haar strategie richt op specialisatie van haar schoonmaakonderhoud en hierbij een totaalconcept in (schoonmaak)onderhoud kan leveren. Met haar betrokken vakmensen levert Blankers Schoon Dankbaar werk in kantoren, food en industry, zorg, leisure en op andere locaties. Met schoonmaakonderhoud, glas-en gevelreiniging, specialistische reiniging en steeds meer aanvullende onderhoudsdiensten in de volle breedte in Zuid-Nederland. Voor een nadere kennismaking met Blankers Schoon wordt u uitgenodigd een kijkje te nemen op http://www.blankersschoon.nl/.

 Op de foto van links naar rechts: Giel Schreven, Simone en Ruud Danklof, Buus, Rinus en Pascal Blankers.

Deel dit artikel

Ook interessant: