23 juni 2015

Binnenkort: Krachtenbundel over werken met een arbeidsbeperking

Op dinsdag 30 juni nemen twaalf partners van De Normaalste Zaak de Krachtenbundel in ontvangst, met twaalf persoonlijke verhalen van mensen die zich niet laten beperken door hun arbeidsbeperking. Inspirerende voorbeelden van werknemers die door hun unieke ervaringen en blik op de wereld bedrijven kunnen verrijken en versterken. Met deze bundel laten de werkgevers zien hoe belangrijk het is dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen. In de speciale editie De Normaalste Zaak van de Krachtenbundel zijn unieke levensverhalen gebundeld, verhalen die de afstand tussen mensen kunnen verkleinen en laten zien dat inclusief ondernemen ‘de normaalste zaak’ is.

Twaalf bijzondere levensverhalen De twaalf levensverhalen in de Krachtenbundel zijn ervaringen van kwetsbare mensen die iets te vertellen hebben over hoe zij kracht uit het leven halen en dit inzetten in hun werk. Zo kun je bijvoorbeeld het verhaal van Tom (25) lezen. Door zinloos geweld liep hij hersenletsel op. Nu gebruikt hij zijn ervaringsdeskundigheid op de werkvloer bij Reëlle Communicatie. Of het verhaal van Marielle (55) die de chronische ziekte Fibromyalgie heeft. Ze ging in behandeling en werkt nu als resource manager bij IBM.   

De Normaalste Zaak
De Normaalste Zaak is een initiatief van MVO Nederland, AWVN en Start Foundation. Het initiatief is een netwerk van (inmiddels al meer dan 250) mkb-ondernemers en grote werkgevers die het ‘de normaalste zaak’ vinden dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen deel te nemen aan de arbeidsmarkt.

Uitreiking bundel
Oud voorzitter van CNV Doekle Terpstra zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Marieke van Gastel, werkzaam bij Reëlle, overhandigt de bundel. Marieke heeft een progressieve spierziekte en is gebonden aan een rolstoel. Tijdens de feestelijke uitreiking krijgen de openhartige verhalenvertellers allemaal persoonlijk een exemplaar uitgereikt met hun levensverhaal. Kwartiermaker van De Normaalste Zaak, Bert van Boggelen, zal de bundels samen met Marieke van Gastel uitreiken. Tijdens de bijeenkomst kunnen deelnemers in gesprek gaan met de mensen achter de verhalen, mensen met uiteenlopende functies en arbeidsbeperkingen.

Professionals met beperking
De twaalf persoonlijke verhalen zijn gebundeld door initiatiefnemer Reëlle, een communicatiebedrijf uit Valkenswaard waar alleen professionals met een beperking werken. De Krachtenbundel is op maatschappelijk verantwoorde wijze gemaakt: de bundel is geredigeerd, gefotografeerd, vorm gegeven en gedrukt door professionals met een beperking. Reëlle weet uit eigen ervaring dat levensverhalen mensen dichter bij elkaar brengen.

Verspreiding
De Krachtenbundel verschijnt in een oplage van 2500 exemplaren. Alle deelnemende bedrijven en De Normaalste Zaak zullen het magazine verspreiden in hun netwerk. Daarnaast verschijnt het magazine in digitale vorm op de website van Reëlle Communicatie: www.reelle.nl/krachtenbundel.

Deelnemende bedrijven
De deelnemende bedrijven zijn: IBM, AutiWorks!, Hotel de Schildkamp, Avelingen Groep, Zalsman Kampen, ISS Facility Services, Meerlanden, Coöperatie DELA, ING, SBI Formaat, Asito, Raspberry Maxx en Reëlle Communicatie.

Deel dit artikel

Ook interessant: