Bijzondere momenten, bijzondere initiatieven: België vierde de Dag van de Schoonmaak

Gisteren, woensdag 20 juni op de Dag van de Schoonmaak, stonden de meer dan 200.000 poetsvrouwen en -mannen in België in de schijnwerpers. Reeds 10 jaar vraagt ACV Voeding en Diensten tijdens de Dag van de Schoonmaak meer respect voor alle schoonmakers in België. Ieder jaar is er een bijzondere groep schoonmakers die de vakbond extra aandacht wil geven. Dit jaar was dat de groep van industriële reinigers, afvalophalers, ruitenwassers en schoonmakers van vliegtuigen, treinen en metro’s.

Sinds 2008 organiseert ACV Voeding en Diensten de Dag van de Schoonmaak: op woensdag 20 juni is deze vakdag er weer. Met dit initiatief wil de vakbond schoonmakers op een positieve manier onder de aandacht brengen, want poetsvrouwen en -mannen krijgen niet altijd het respect dat ze verdienen. ACV hoopt dat het brede publiek van deze dag gebruik zal maken om zijn of haar schoonmaker te bedanken.

Op speciale FB-pagina plaatste ACV Voeding en Diensten een fotocollage van initiatieven van bedrijven en organisaties om op 20 juni hun schoonmakers en schoonmaaksters te bedanken. De nieuwe CEO van Care Joost Tibosch sprak de Care-schoonmakers toe op Dag van de Schoonmaak en daagde uit: Let’s stick together. Via deze link kunt u het filmpje van Joost bekijken:

Over AVC
ACV Voeding en Diensten komt op voor de leden in grote ondernemingen, maar ook voor leden in de KMO’s (kleine of middelgrote ondernemingen) zoals de horeca, de land- en tuinbouw, de bakkerijen, etcetera. Zij doet dit door dienstverlening, cao’s afsluiten en informatieverstrekking.