2 februari 2016

Bert Wernke draagt Nederrijn met trots over

Bert Wernke, directeur Nederrijn Groep, verkoopt zijn aandelen in de Nederrijn Groep en gaat zich toeleggen op advies en begeleiding van bedrijven bij facilitaire aan- en inbestedingen. Daarnaast investeert Wernke, samen met zijn zoon, in startups: jonge ondernemers met perspectief.

“Ik zet een belangrijke stap in mijn leven: na bijna 12,5 jaar heb ik besloten om mijn aandelen in de Nederrijn Groep te verkopen. Mijn gezondheid heeft mij de afgelopen twee jaar flink in de steek gelaten en dat heeft mij aan het denken gezet. Inmiddels gaat het weer prima en ben ik weer zo goed als de ‘oude’. En dat wil ik graag zo houden”, schrijft Wernke aan zijn relaties.

Gezond bedrijf
Nederrijn is een gezond bedrijf van 1200 medewerkers en € 20 miljoen omzet, dat ook in 2015 wederom een uitstekend jaar heeft gedraaid. Wernke hierover: “Ik durf gerust te stellen dat het voor mij het gevoel geeft dat ik op het hoogtepunt een andere wending aan mijn leven ga geven. Ik verkoop mijn aandelen met een gerust hart aan mijn compagnon Willem Jansen Verplanke,  die reeds drie jaar actief is bij Nederrijn, alsmede aan onze twee directeuren Toine Arts (financieel) en Chantal Bruil (P&O). Daarmee is Nederrijn als zelfstandig bedrijf gegarandeerd en dat doet mij persoonlijk zeer goed. Ik ben er trots op om Nederrijn op deze manier over te kunnen dragen!”

Vertrouwen
Wernke gaat zich bezighouden met advisering en begeleiding bij aanbestedingen en organisaties die facilitaire taken inbesteed hebben of dat overwegen. Daarnaast gaat hij investeren in een aantal startups met mijn zoon Thom en jonge ondernemers beleiden. Voor Nederrijn blijft hij voorlopig het relatiebeheer voor een aantal opdrachtgevers doen. Wernke tot slot: “Ik prijs mij gelukkig met de vele relaties die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd en waardeer de samenwerking en het vertrouwen in mij als persoon en in Nederrijn als organisatie zeer. Vandaar dat ik er dan ook veel waarde aan hecht om iedereen te bedanken.”

Deel dit artikel

Ook interessant: