2 juli 2015

Asito Transport pakt primeur in resultaatgericht schoonmaken op perrons

De eerste groep van tien medewerkers van Asito Transport heeft deelgenomen aan de basisvakopleiding Stations- en Perronreiniging. SVS leidde de deelnemers op de NS-locatie Amsterdam Centraal op. Met het afleggen van het RAS-examen is Asito volgens SVS het eerste schoonmaakbedrijf dat met het volgen van deze opleiding aan de wens van opdrachtgever NS voldoet.

Ergonomisch
De deelnemers leren resultaatgericht schoonmaken toe te passen op een stations- en perronomgeving. “Er is ruime aandacht voor gastvrijheid en de beleving van de reizigers”, zegt SVS. “Uiteraard is het ergonomisch en veilig werken in deze omgeving ook een belangrijk onderdeel van de lesstof.” Het opleidingsinstituut heeft in samenwerking met het schoonmaakbedrijf nieuw lesmateriaal ontwikkeld voor deze opleiding, vormgegeven in de huisstijl van Asito.

‘Vorm van waardering’
Onder regie van SVS-docent Frans Tijsse Klasen zijn alle werkprocessen- en handelingen vastgelegd op foto en helder weergegeven in het lesboek ter ondersteuning van de praktijkinstructie op de werkplek. Tijsse Klasen vertelt: “Asito mag trots zijn op dit nieuwe lesmateriaal voor haar medewerkers. Het lesmateriaal is een vorm van waardering en respect voor de medewerkers die elke dag op de stations van NS werken.”

RAS-vergoeding
De eind- en toetstermen zijn tot stand gekomen in nauw overleg met de RAS, NS Stations, enkele contractpartners van NS Stations en SVS. De RAS heeft voor de basisvakopleiding Stations- en Perronreiniging een vergoeding toegekend van € 600 per geslaagde deelnemer.  SVS is met Asito overeengekomen om alle medewerkers, die op NS Stations werken, binnen een jaar op te leiden.

Op de foto de uitreiking van het nieuwe lesmateriaal voor resultaatgericht schoonmaken op stations en perrons

Deel dit artikel

Ook interessant: