Asito sponsor nieuw integratieproject: Leer-je-landgenoten-kennen
Onbekend maakt onbemind. Vanuit die gedachte lanceert Tineke Lodders-Elfferich, voorzitter van de Stichting één land één samenleving, op dinsdag 15 december het project Leer-je-landgenoten-kennen. Doel is om mensen van verschillende bevolkingsgroepen meer met elkaar in contact te brengen.
Nog nooit een goed gesprek gevoerd met iemand met een Marokkaanse achtergrond? Nog nooit een hapje gegeten met een autochtone Nederlander? Nog nooit eens aan tafel gezeten met een Moslim? Met die vragen nodigt Leer-je-landgenoten-kennen mensen uit om eens nader kennis te maken met de ander. Op de website van het project (www.leerjelandgenotenkennen.nl) kan iemand aangeven wat hem of haar een leuke ontmoeting lijkt, en vervolgens wordt er een match gemaakt met een interessante tafelgenoot. De koppels gaan vervolgens uit eten op een zelf gekozen tijdstip in een van de tientallen Resto’s VanHarte in Nederland. Die koppels kunnen bestaan uit twee individuen, maar ook twee stellen, twee gezinnen of bijvoorbeeld twee sportteams.
Het project Leer-je-Landgenoten-Kennen is mede mogelijk gemaakt door het VSB-fonds, Resto VanHarte en schoonmaakbedrijf Asito, dat dit jaar voor de vijfde keer het Nationaal Integratiediner organiseerde.
Over de Stichting één land één samenleving
De Stichting één land één samenleving is in 2006 opgericht als antwoord op de toenemende intolerantie in de samenleving. Het initiatief daartoe kwam van Hans Dijkstal en Mohamed Rabbae die bij alle verschillen in politieke opvatting één grote zorg deelden: de verruwing van het debat over integratie.
De spanningen in de maatschappij zijn onverminderd actueel. Politici van een groot aantal politieke partijen zijn nog steeds bestuurslid of pleitbezorger van de Stichting. Om de binding en de sociale cohesie van de Nederlandse samenleving te bevorderen, is het van belang te blijven streven naar een open dialoog en respect over en weer van alle verschillende bevolkingsgroepen. Het is de overtuiging van de Stichting één land één samenleving dat dat kan worden bevorderd door mensen met elkaar in contact te brengen. Onbekend maakt onbemind.