Ad Bos van Van der Windt Verpakking: “Schoonmaakgolfdag geeft verbinding. Dat is uniek.”

Golfclub De Haverleij in Den Bosch is op dinsdag 18 september opnieuw het speelveld, waarop zo’n 150 schoonmaakprofs een balletje afslaan tijdens de Nationale Schoonmaakgolfdag. Sponsors Nocore, Piecom en Consensus, maar ook de ambassadeurs Van der Windt Verpakkingen, Masugro, FacilityApps.com, CleanJack, i8, 365 Cleanit en Datachecker maken deze sportdag voor schoonmakend Nederland mogelijk. Ambassadeur Van der Windt draagt de Schoonmaakgolfdag vanaf het eerste uur een warm hart toe. “Deze dag is er een die zoveel verbinding geeft, dat heb je niet vaak in onze branche”, aldus Ad Bos, senior sales manager bij Van der Windt Verpakking.

Eerlijk is eerlijk, in Honselersdijk bij Van der Windt Verpakking wordt weinig gegolfd. Zo ook door Ad Bos: “Ik doe voor de 200e keer mee aan een master clinic”, grapt hij met veel enthousiasme. Hij kijkt ernaar uit: “Het is uniek dat we voor de elfde keer de Schoonmaakgolfdag organiseren en dat er zich nu al zoveel mensen hebben aangemeld. Samen met de sponsors, ambassadeurs en deelnemers maken we er weer een mooie dag van.”

Van der Windt Verpakking is een toonaangevende internationale speler in verpakkingen en disposables. Het bedrijf voert ruim 50.000 artikelen voor onder meer de groothandel, zorg en schoonmaak. “We spelen een belangrijke rol in de schoonmaakbranche met onze producten als afvalzakken en schoonmaakdisposables, zoals handschoenen. Ik weet zeker dat in 7 van de 10 schoonmaakbedrijven een product van ons te vinden is”, vertelt Bos met gepaste trots.

Eigen laboratorium
Ook met trots vertelt sales manager Ad Bos over The LCA Center. Van der Windt beschikt binnen de PACOMBI Group over een volledig zelfstandig laboratorium, een gespecialiseerd center in wetenschappelijk onderzoek naar de milieu-impact van verpakkingen. “Tijdens een onafhankelijk Life Cycle Assessment (LCA) analyseren we de volledige levenscyclus van een verpakking, vanaf het winnen van de grondstoffen tot aan het levenseinde van het product. We geven u advies bij het formuleren van milieuclaims en beantwoorden vragen over verpakkingsvraagstukken en actuele thema’s, zoals duurzaamheid, wetgeving, kostenbesparing en eco-innovatie.”

Schoonmaakbedrijven helpen
“Een van onze speerpunten is duurzaamheid”, vervolgt Bos. “In ons eigen laboratorium The LCA Center kunnen we schoonmaakbedrijven adviseren en helpen om hun footprint te verlagen. Als grootste distributeur in de Benelux van zakken van papier en kunststof hebben we een verantwoordelijk met het oog op de plastic soup. En die nemen we. We zorgen er daarom ook voor dat we aan de voorkant van het proces van de afvalzak deze met minder milieubelastende stoffen produceren. Daarom zetten we grootschalig hergebruikte materialen in.”

Schoonmaakgolfdag
Op de Schoonmaakgolfdag is Ad Bos al even trots: “We zijn er vanaf het eerste uur bij. Destijds spontaan begonnen en door Chris van den Berg, die we al uit ons netwerk kenden, zijn we benaderd. We waren direct enthousiast, want de Schoonmaakgolfdag is er één die zoveel verbinding geeft en is zo informeel, dat heb je in de schoonmaakbranche niet vaak. Het is fijn dat we weer op golfbaan De Haverleij spelen, een prachtige baan op een bijzondere locatie. We maken er met alle sponsors en ambassadeurs weer een heel leuke dag van. We hebben er zin in!”

Over Van der Windt
Van der Windt Verpakking uit Honselersdijk is een toonaangevende internationale speler in de wereld van verpakkingen en disposables. Van der Windt Verpakking ruim 50.000 artikelen voor onder meer de AGF, sierteelt, food en non-food industrie, groothandel, foodservice, schoonmaak en zorg. Afnemers profiteren van een one-stop-shop. Dat betekent: één vertrouwd aanspreekpunt voor al je verpakkingsvragen. Van der Windt is onderdeel van Pacombi Group, en van de grootste onafhankelijke distributeurs in verpakkingen, disposables en bedrijfsbenodigdheden in Europa.

Over de Schoonmaakgolfdag
De Nationale Schoonmaakgolfdag vindt op de derde dinsdag van september (de 18e) plaats in Golfcllub Haverley in Den Bosch en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofsponsors Nocore, Piecom en Consensus Services, ambassadeurs Van der Windt Verpakkingen, Masugro, FacilityApps.com, CleanJack, i8 en 365 Cleanit.
De Schoonmaakgolfdag duurt van 10.00 uur tot ongeveer 21.00 uur. Om 18.15 uur vindt de prijsuitreiking plaats, gevolgd door het walking diner.

Voor meer informatie of aanmelding, klikt u op deze link