10 maart 2015

Actie Groningse schoonmakers: op zoek naar verloren schoonmaakbudget

“Waar is het geld voor een schone school?” De schoonmakers van de Groningse scholen onder het bestuur van O2G2 voeren woensdagmiddag 11 maart om 14.30 uur actie voor het gemeentehuis. Zij krijgen al jaren te weinig tijd om de scholen schoon te maken, met alle onhygiënische gevolgen van dien.  

O2G2 stelde als opdrachtgever in 2012 € 45.000,- extra gemeenschapsgeld beschikbaar voor uitbreiding van het aantal schoonmaakuren. Die uitbreiding is echter nooit doorgevoerd. De schoonmakers vragen zich af waar het geld gebleven is en hopen onder andere van de wethouder antwoorden te krijgen.

“Er is geld van de belastingbetaler verdwenen, dat bedoeld was om kinderen schone scholen te geven,” zegt Brigitte de Waal, schoonmaker op een Groningse basisschool “Wat is er met het geld van ons allemaal gebeurd? Controleert de gemeente dit wel, en zo ja, waarom krijgen wij geen antwoord? Wij willen ons werk goed doen, maar krijgen daar gewoon niet de gelegenheid voor.”

 Aanbesteding niet op kwaliteit
De Waal maakt zich zorgen om de kinderen: “De aanbestedingen zijn puur op prijs geweest, niet op kwaliteit. Het kan O2G2 blijkbaar niets schelen dat de kinderen in onhygiënische en stinkende scholen moeten zitten. Wanneer grijpt de gemeente in? De kinderen verdienen beter.”

 

Deel dit artikel

Ook interessant: