6-9 december actieweek: glazenwassers geven ouderen aandacht

Rietbroek 1012De glazenwassers- en schoonmaakbranche investeert jaarlijks volop in medewerkers, onder meer door (vak)opleidingen. Nu willen de glazenwassersbedrijven graag op een andere manier hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Daarbij richten ze zich op ouderen. Meestal zien oudere mensen glazenwassers alleen als zij aan het werk zijn. Deze keer gaan de glazenwassers samen met ouderen sociale activiteiten doen. Daarmee willen ze verzorgers en vrijwilligers in zorgcentra ontlasten en helpen. Tijd en ruimte voor extra activiteiten is er vaak niet. Daar willen de glazenwassersbedrijven graag wat aan doen.

Week 49 is de actieweek
De activiteiten van de glazenwassersbedrijven worden in één week, kort voor Kerstmis geconcentreerd. In de week van 6 tot 11 december trekken verschillende glazenwassersbedrijven de zorgcentra in. Besteding van de tijd gebeurt in overleg met de zorgcentra. Het zullen laagdrempelige, maar sociaal belangrijke activiteiten zijn, zoals samen kerststukjes maken, voorlezen en een praatje bij een kop koffie of thee.

Deze bedrijven doen zeker mee
De bedrijven uit het bestuur van OSB/AWOG geven het voorbeeld en doen mee. Dat zijn Facilicom Services Group, Fortron, Rietbroek, Glazenwassersbedrijf Van Elten, In-Ext Glasbewassing en D.S.G. Schoonmaakbedrijf. Zij roepen de andere glazenwassersbedrijven op om ook mee te doen en iets extra’s te doen in de actieweek. Op www.osb.nl wordt een speciale pagina ingericht.

Gerelateerd artikel: Glazenwassers van Rietbroek brengen ouderen groene kerstgroet

×