25 januari 2016

5 redenen om te investeren in een schone werkplek

Waarom investeren in een schone werkplek? Die vraag stellen facilitair medewerkers regelmatig. Maar deze vraag speelt ook steeds vaker bij de ICT- en arbo-afdelingen. De redenen om extra aandacht te besteden en dus te investeren in hygiëne op de werkplek zijn eindeloos. TH&P geeft u graag de vijf redenen die het vaakst bij onze klanten worden ervaren.

Ziekteverzuim neemt af
Dit is een simpele oorzaak gevolg reden. Als je de werkplekken periodiek schoonmaakt en ook nog laat voorzien van een zelfreinigende coating krijgen schadelijke bacteriën en ander vuil minder kans. Uit Amerikaans onderzoek (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24670070) blijkt dat een schone werkplek bijdraagt aan een lager ziekteverzuim en dus lagere kosten. Benieuwd wat u als organisatie kunt besparen op uw ziektekosten als u de werkplekken laat reinigen? Vul dan onze speciale rekentool in (http://thp.nl/rekentool/).

Goed vanuit arbo-overwegingen
Werkgevers investeren steeds meer in een goede en prettige werkomgeving. De arbo-omstandigheden worden steeds belangrijker. Medewerkers brengen steeds meer tijd door achter het toetsenbord en het flexwerken is al jaren in opkomst. Bij de gemeente Emmen speelt de arbo een belangrijke rol om de werkplekken te laten reinigen. Want een schone werkplek zorgt ervoor dat de mensen minder ziek zijn, vergroot de veiligheid en het werkgenot neemt toe. Lees hier meer over de gemeente Emmen (http://thp.nl/vanuit-arbo-overwegingen-de-toetsenborden-laten-reinigen/)

Medewerkerstevredenheid neemt toe
Een goede hygiëne wordt steeds belangrijker. Je kunt de televisie niet aanzetten of nu.nl bezoeken of het gaat wel over goede hygiëne, of juist het gebrek hieraan. Steeds meer medewerkers zijn zich hier ook van bewust. Bij een grote klant van ons vroegen de medewerkers daarom zelf om extra aandacht voor schone werkplekken. Er werd hierin geïnvesteerd en de medewerkerstevredenheid schoot omhoog. Lees hier hoe dat precies ging. (http://thp.nl/een-schone-werkplek-een-vanzelfsprekendheid/).

Milieuvriendelijk
Het goed schoonhouden van het toetsenbord is ook goed voor het milieu. Veel bedrijven en organisaties kiezen ervoor om de toetsenborden om het jaar te vervangen omdat ze vies zijn. Een niet erg milieuvriendelijke actie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de CO2-uitstoot bij het vervangen van de toetsenborden gelijk staat aan de CO2-uitstoot bij 7 jaar reinigen. Kijk hier voor de berekening en de uitleg erbij. (http://thp.nl/een-vies-toetsenbord-laten-reinigen-of-weggooien/).

Vergroot representativiteit
Een netjes en opgeruimd kantoor of werkplek zorgt voor een goede uitstraling naar buiten toe. Stel u loopt bij een bedrijf binnen en de receptie is vies en het toetsenbord zit onder de koffievlekken, wat voor een gevoel geeft dat u? En wat als de werkplek van de persoon met wie u een afspraak heeft ook nog eens een zooitje is, wilt u dan met die persoon zaken doen? Het zet u op zijn minst aan het denken… Daarom vergroot een schone werkplek de representativiteit van uw bedrijf. Zo ondervond ook Cito Benelux uit Zevenaar http://thp.nl/cito-benelux-investeert-in-tevreden-medewerkers/.

Over TH&P
TH&P is al 20 jaar marktleider in het specialistisch reinigen van hardware. Dagelijks reinigt TH&P 1500 werkplekken in Nederland. Of het nu gaat om het hygiënisch reinigen van een toetsenbord of een computerscherm, of om het reinigen van een kwetsbare ruimte, zoals een serverruimte. TH&P houdt werkplekapparatuur schoon en hygiënisch. Professioneel, zorgvuldig en met oog voor duurzaamheid.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: