14 augustus 2015

27 augustus: Stichting Nelis viert 10e Laddertjesdag

Stichting Nelis vraagt uw aandacht voor het volgende: “Op 27 augustus organiseren we onze 10e Laddertjesdag. We jubileren dus! Kleine stichtinkies worden grotâh. En die tiende Laddertjesdag organiseren wij natuurlijk in Den Haag. Waar we ooit begonnen. Met een ouwe zakjapanner en een analoge typemachine. En twee ezels en een halve paardenkop. Achter een bureau. Wat ook echt geen gezicht was. Maar goed.”

Wie is die Nelis?
Nelis is een ouwe rot in het glazenwassers- en schoonmaakvak. En tevens de opa van de oprichter van Stichting Nelis. Op StichtingNelis.nl leest u meer over die ouwe. Check ook ff het blog van Stichting Nelis, dan wordt veel snel duidelijk. Duidelijker dan wij het in dit persbericht kunnen vertellen. Hoe dan ook, die ouwe Nelis heeft een bloedhekel aan jeugdwerkloosheid en doet er alles aan om gasten die graag willen zo snel mogelijk aan een baan te helpen. Door een beroepsopleiding, een stage en een arbeidsovereenkomst in het vooruitzicht te stellen. Stichting Nelis leert zijn jongeren op een ambachtelijke, veilige manier de fijne kneepjes van het prachtige schoonmaak- en glazenwassersvak. Onze deelnemers zijn allemaal jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt – hetzij door een beperking, hetzij door hiaten op het CV. Toch zijn onze deelnemers allemaal super gemotiveerd. Wij doen dit omdat we ervan overtuigd zijn dat jeugdwerkloosheid het grootste kwaad is sinds het Krijt dat met alle mogelijke middelen moet worden bestreden.

Wat zijn die Laddertjesdagen?
Laddertjesdagen zijn onze wervings- en selectiedagen voor het leerwerktraject Op De Ladder Naar Succes, het meest succesvolste en sowieso goeistuh leerwerktraject in de gehele kosmos. Oja, Op De Ladder Naar Succes is een leerwerktraject gericht op de glazenwasserij. Deze aangekondigde Laddertjesdag (al jaren helemaal ©®™) is de tiende op rij, wat alleen maar onze succesfactor illustreert. En hoe mooi: we zijn net verhuisd naar een nieuwe locatie, De Werkfabriek op de Binckhorst (voor niet-Hageneizuh: in het Binckhorstgebied). Onze tiende Laddertjesdag organiseren we gewoon thuis. De cirkel is rond mensen.

Ben of ken jij een werkeloze jongere?
Dus… Ben je of ken je een jongere die werkloos thuis zit? Duimen te draaien en/of stikkies te rollen? Die graag wil werken, maar telkens wordt weggestuurd omdat je/ie geen ervaring hebt/heeft? En lijkt het je/hem/haar wel iets om in de glazenwasserij te werken? Meld je/hem/haar dan aan via Richard: [email protected]. We halen je/hem/haar door een intensief testtraject, waarin je onder meer met hoogwerkers, telescoopwassystemen en rolsteigers mag oefenen. En we kijken natuurlijk of je/hem/haar geen hoogtevrees heeft, maar wel glaswas-DNA. Je/hem/haar wordt niet thuisgebracht, maar gelukkig hoef je jouw, zijn of haar zwembroek ook niet mee te nemen.

Feestelijke Laddertjesdag
Omdat we jubileren én een nieuw werkpand hebben betrokken, maken we er ditmaal een feestelijke Laddertjesdag van. We hebben Wim-Lex en Max uitgenodigd, en ook nog ander hoog bezoek. Dus lieve hoofdredacteurs, stuur je beste reporters erop af en kom langs voor een prachtige repo over een lefstichtinkie, dat heldhaftig de crisis te lijf is gegaan en zo vele, vele jongeren in heel Nederlandje weer aan het werk heeft gekregen.

Deel dit artikel

Ook interessant: