1e NL vestiging Duitse Plaza-keten kiest CSU Hotel Services

CSU - BWDe eerste Nederlandse vestiging van de Duitse hotelketen Plaza kiest voor CSU Hotel Services. Best Western Plus Amedia Amsterdam wil, dichtbij Amsterdam Airport, vooral zakelijke reizigers aan zich binden. CSU Hotel Services wordt verantwoordelijk voor de kamerschoonmaak, linnen, controle en begeleiding en de openbare ruimten. Hotelmanager Anja Muller maakte de keuze voor CSU Hotel Services onder meer op basis van goede ervaringen uit het verleden. “Het is een schoonmaakpartner die ons helemaal ontzorgt.’

In Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk zijn al hotels van Plaza Hotels te vinden. Voor de twintigste vestiging is de snel groeiende hotelketen de grens overgegaan naar Nederland. Inmiddels staat een verdere expansie op stapel in Rotterdam en Rijswijk/Den Haag, ook gericht op de zakelijke markt.

Hotelmanager Anja Muller van de Amsterdamse vestiging werkte al eerder met CSU Hotel Services. “Dat is goed bevallen. Als je uiteindelijk een keuze moet maken, is de stap snel gezet. De lijnen zijn kort, we hebben altijd een vast team van schoonmakers. Een prettige bijkomstigheid is dat CSU Hotel Services de Code Verantwoordelijk Marktgedrag heeft ondertekend. Als opdrachtgever willen we schoonmaakmedewerkers goede arbeidsomstandigheden bieden.”

Deels franchise
De Plaza-keten werkt deels met eigen hotels, deels op franchisebasis. Het Amsterdamse hotel valt onder de vleugels van de Best Western-keten. CSU Hotel Services is er verantwoordelijk voor de volledige housekeeping: kamers, linnen, controle en begeleiding en de openbare ruimten.

Op de foto v.l.n.r. (achter): Fernand Drijgers, salesmanager van CSU Hotel Services, John van Keulen, manager commerciële zaken van CSU Hotel Services, Karin van den Heuvel, districtsmanager van CSU Hotel Services en voor: Robert Goudappel, directeur van CSU Hotel Services, Anja Muller, hotelmanager van Best Western Plus Amedia Amsterdam.

Over CSU
CSU Hotel Services is een gespecialiseerd onderdeel van CSU voor de hotelbranche. CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Rotterdam. CSU biedt werk aan 12.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. Het bedrijf is gecertificeerd met het OSB-Keurmerk en de CO2-prestatieladder. CSU is door Great Place to Work acht jaar op rij bekroond tot een van de beste werkgevers van Nederland. Het bedrijf ontving het predikaat Best Managed Company 2015. In datzelfde jaar won het de eerste Golden Service Innovatie Award. In 2016 werd CSU voor het derde jaar op rij gecertificeerd als ‘Top Employer Nederland’. CSU won in 2012 als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf de MVO-award en prolongeerde die titel met de winst van Golden Service MVO Award 2015.