1e dag HEALTH&CARE 2018 werpt blik op veranderende zorg

Op 24 aprill ging HEALTH&CARE, de vakbeurs voor de zorgsector, van start. Op de beursvloer worden drie dagen lang de allernieuwste snufjes in de zorgsector gepresenteerd en die zijn niet zelden van Belgische makelij. Zo zijn er bijvoorbeeld de stijlvolle beschermende mutsen van Ribcap, die eveneens werden genomineerd voor de innovatie award van HEALTH&CARE 2018. Maar ook buitenlandse bedrijven komen hun high-tech snufjes voorstellen. Bezoekers kunnen op HEALTH&CARE bijvoorbeeld een VR-bril testen om de wereld te beleven zoals een patiënt met dementie.

De aftrap van het seminarieprogramma was voor Caroline Verlinde, adjunct-kabinetschef Zorg. Zij gaf duiding bij de hertekende eerstelijnszorg in Vlaanderen. “De komende 30 jaar zal het aantal 80-plussers meer dan verdubbelen. Welzijnszorg en gezondheidzorg zullen dus nog beter op elkaar moeten worden afgestemd. Het inzetten van multidisciplinaire zorgteams die informatie met elkaar delen wordt steeds belangrijker”, aldus Verlinde.

Seminars
Morgen op het seminarieprogramma onder andere Elke Safont, klinisch psychologe bij Huis van Veerkracht, met een seminarie waarin zorgmedewerkers leren wat ze zelf kunnen doen om tijdens hun loopbaan stress-gerelateerde problemen te vermijden. Voorzitter van het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen, Piet Vanthemsche, geeft een toelichting over de werkkrachten van de toekomst in de gezondheidszorg en Christophe Mouton, CEO van AZ Maria Middelares blikt vooruit op de innovaties in de sector.

Interactieve belevingszones
Meer dan 6000 zorgprofessionals laten zich tijdens HEALTH&CARE inspireren door 300 standhouders, die overzichtelijk zijn ingedeeld in 4 categorieën: 1) Building, Interior, Furniture, Care Equipment & Decoration; 2) ICT, Technology, Start-Ups & Hospitality; 3) Catering & Textile en 4) Facility & Services.

HEALTH&CARE is de tweejaarlijkse afspraak voor iedereen die in de zorg actief is of de sector wenst te betreden. Alle info over HEALTH&CARE, de standhouders en het contentprogramma kunt u vinden op www.health-care.be