9 juni 2015

18 juni: Stichting Nelis Zwabbertjesdag in Rijswijk

Op donderdag 18 juni organiseren Gemeente Rijswijk en Stichting Nelis een Zwabbertjesdag: een werving- en selectiedag voor de schoonmaak. Kandidaten kunnen kennismaken met het schoonmaakvak en het leerwerktraject. De Zwabbertjesdag vindt plaats bij het Rijswijks Werkcentrum aan de Steenplaetsstraat 2b in Rijswijk en begint om 10.00 uur en duurt tot 12.30 uur.

Na een succesvolle opstart van het werkgelegenheidsproject voor de glazenwasserij, Op de Ladder naar Succes, startte stichting Nelis in 2013 met Nelis maakt schoon!: hét werkgelegenheidsproject voor de schoonmaak. Nelis maakt schoon is gebaseerd op dezelfde methode als Nelis’ project voor de glazenwasserij. Jongeren krijgen een leerwerktraject aangeboden met de basisopleiding Schoonmaak van SVS Opleidingen. Ze lopen een maand stage en krijgen aan het einde van het leerwerktraject een arbeidsovereenkomst van minstens een half jaar aangeboden. Stichting Nelis coacht de jongeren en zet zijn eigen netwerk in voor het bemiddelen in een stage en een werkplek.

Kennismaking met en oriëntatie op de branche gebeurt op de Zwabbertjesdagen. Werkloze jongeren uit Den Haag van 18 jaar of ouder, gemotiveerd voor een opleiding en een baan in de schoonmaakbranche, fit voor dit fysieke werk, uitkeringsgerechtigd of in bezit van een uitkering worden van harte uitgenodigd voor de Zwabbertjesdag op donderdag 18 juni in Rijswijk.

De Zwabbertjesdag bestaat uit een carrousel van verschillende werkzaamheden die in de schoonmaakbranche voorkomen, zoals de stofzuigerrace, sanitairstop en housekeeping. Daarnaast maken een speedmeet met medewerkers van stichting Nelis en kennismakingsgesprekken met mensen die als professional werkzaam zijn in de schoonmaakbranche ook deel uit van de Zwabbertjesdag.

Ben je het bankhangen en thuiszitten ook zo vreselijk zat? Meldt je dan aan via [email protected] of bel met 06 – 22 46 76 45.

Deel dit artikel

Ook interessant: