6 oktober 2015

16 – 20 november: 1e Nationale MeewerkWeek

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 november vindt de 1e Nationale MeewerkWeek plaats. CEO’s, directies en managers gaan in deze week minimaal twee uur aan de slag op hun eigen werkvloer, naar de basis van de organisatie. Het initiatief past in de trend om meer maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Ook levert meewerken in de primaire processen directie en management nieuwe inzichten op.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat de laatste jaren hoog op de agenda in de boardrooms. Tegelijkertijd zoeken ondernemers vaak naar goede aanknopingspunten om hun maatschappelijke ambities in de praktijk tot uitdrukking te brengen. Het initiatief van de Nationale MeewerkWeek moet vooral de koplopers in MVO aanspreken. Het stelt bedrijven in staat om hun rol als voorloper een nieuw accent mee te geven.

Meedoen = veel opleveren
Deelnemen aan de Nationale MeewerkWeek kan ondernemingen veel opleveren. Op de eerste plaats meer inzicht in de primaire processen van het bedrijf. Beleidsbepalers ervaren de interne efficiëntie met eigen ogen en krijgen meer mee van de cultuur op de werkvloer. Ook levert het goodwill op bij productiepersoneel. Die betrokkenheid draagt bij aan een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Daarmee past deelname aan de week goed in het MVO-beleid van veel ondernemers. De week is een initiatief van schoonmaakorganisatie CSU die al tien jaar lang een vergelijkbaar initiatief voor de kantoormedewerkers organiseert.

Meedoen?
Organisaties die meedoen, kunnen rekenen op professionele ondersteuning, zoals een website, persberichten en interne promotie. Ook ontvangen zij na afloop een certificaat van deelname. Bij vragen of aanmelden neem contact op met het landelijke secretariaat: telefoonnummer (0413) 285 278. Of ga naar: www.nationalemeewerkweek.nl.

Op de foto John van Hoof van CSU op de werkvloer bij DSM

Deel dit artikel

Ook interessant: