15 juni: landelijke Dag van de Schoonmaker

De Dag van de Schoonmaker 2016Op donderdag 15 juni is het De Dag van de Schoonmaker. De Dag van de Schoonmaker is een initiatief dat in het leven is geroepen om de schoonmaakmedewerkers van Nederland het respect en de waardering te geven die zij verdienen. Het uitgangspunt is dat zoveel mogelijk schoonmaakbedrijven van Nederland zich aansluiten om De Dag van de Schoonmaker landelijk op de kaart te zetten en zoveel mogelijk schoonmaakmedewerkers in het zonnetje te zetten.
Op initiatief van HECTAS Facility Services en Hago in samenwerking met Schoonmaakjournaal gaat de schoonmaakbranche voor alle schoonmaakmedewerkers in Nederland de krachten bundelen om De Dag van de Schoonmaker in de spotlight te zetten. In deze unieke samenwerking gaan de bedrijfsbelangen voor een dag naar een tweede plaats en zetten de schoonmaakbedrijven collectief de schoonmaakmedewerker op de eerste plaats.
Alle schoonmaakbedrijven, en bedrijven die schoonmaakmedewerkers in dienst hebben, in Nederland worden opgeroepen om zich aan te sluiten bij dit initiatief. Zij kunnen zich aanmelden via de website, www.dedagvandeschoonmaker.nl. Hier vinden zij alle informatie die nodig is om deel te nemen aan deze dag.
Deelnemende bedrijven
Een groot aantal bedrijven heeft inmiddels toegezegd om mee te doen aan deze dag en de aanmeldingen blijven binnen stromen. O.a. de schoonmaakmedewerkers van Hago Zorg, Hectas Facility Services, Schoonmaakservice Mapo, Hago Next, RUFO clean, Hago Nederland, CleanResult Hilversum, Novon Schoonmaak, Romaro Schoonmaakgroep, Hago Rail Services, G.Raggers & Zn, Sodexo Belgium, ISS Nederland, CSU, Schoonmaakbedrijf Vlietstra, Gom Schoonhouden BV, Hago Airport Services, Toekomst Schoonmaakbedrijven B.V., Keus Schoonmaak en Diensten BV, Zweegers OnderhoudsGroep, Libelle Service, Westerveld, Willems & Zn Schoonmaakdiensten, Meerwijk Asbestsanering, Meerwijk Schoonmaakbedrijf en Qleaning worden op 15 juni in het zonnetje gezet!
Bedankt, jij maakt het verschil!
Dag in dag uit staan schoonmaakmedewerkers klaar om een bijdrage te leveren aan een schone omgeving voor iedereen. Het is de bedoeling dat deelnemende bedrijven hun schoonmaakmedewerkers op deze dag (extra) in het zonnetje zetten. Dit kan op verschillende manieren, zoals een compliment geven, een moment stilstaan bij het werk of het geven van een geschenk. Bedrijven die deelnemen, ontvangen hierover via de website informatie. Daarnaast worden acties die voortkomen uit deze dag gedeeld via de social media kanalen van De Dag van de Schoonmaker.