20 november 2015

11e MeewerkWeek: CSU-directeur Van Hoof reinigt metrostation

De schoonmaakploeg van CSU op metrostation Wilhelminaplein in Rotterdam kreeg deze week opvallende versterking. Directievoorzitter John van Hoof hielp zijn collega’s op de werkvloer een ochtend mee. Dit deed hij in het kader van de elfde CSU MeewerkWeek, waarbij directie, managers en kantoormedewerkers een dagdeel meewerken op de werkvloer.

John van Hoof: “Dit is elk jaar weer een leerzame ervaring. De toegevoegde waarde van dit initiatief merk je echt op de werkvloer. Je ziet met hoeveel toewijding onze medewerkers hun werk uitvoeren. Het wordt zeer op prijs gesteld door onze schoonmakers.”

1e Nationale MeewerkWeek
Vanwege het succes van de eigen meewerkweek nam CSU ook het initiatief voor de Nationale MeewerkWeek. Die vindt dit jaar voor de eerste maal plaats. CEO’s, directieleden en managers van andere Nederlandse organisaties werken minimaal één dagdeel mee op de werkvloer in hun eigen organisatie.

Afstand werkvloer en management verkleinen
Meewerken vergroot het onderling respect en het geeft inzicht in processen. Schoonmaakmedewerkers zelf ervaren de betrokkenheid van directie en management als een schouderklopje. Dat werd zo ook beleefd door de CSU-collega’s op metrostation Wilhelminaplein in Rotterdam. Met trots vertelden zij directievoorzitter John van Hoof over hun werkzaamheden en instrueerden ze hem over het gebruik van de schrobzuigmachine en de kauwgomverwijderaar. Het verhogen van de reizigersbeleving is voor RET een belangrijke doelstelling en hospitality speelt dan ook een rol bij het uitvoeren van de schoonmaakwerkzaamheden. Van Hoof ondervond dit aan den lijve. Regelmatig werd hij door reizigers aangesproken met uiteenlopende vragen.

 

 

Deel dit artikel

Ook interessant: