10 april VSR-Event: Mens of machine in schoonmaakbranche?

Dat robots, sensoren, apps en dergelijke steeds meer invloed zullen hebben op de schoonmaakbranche, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Maar gaat de schoonmaakrobot de mens dan vervangen? Zo ja, wat gaat de schoonmaker dan doen? En als de impact beperkter is: verandert de rol van de schoonmaker dan? In welk opzicht? Veel vragen. En er zijn nog veel meer vragen! “Kunnen we daarop (met u) een antwoord krijgen?”, nodigt Vereniging Schoonmaak Research haar leden en relaties uit. VSR heeft twee deskundigen bereid gevonden om daarover op dinsdag 10 april tijdens het VSR-Event in Bunnik hun licht te laten schijnen en (hopelijk) met antwoorden te komen.

Onder leiding van dagvoorzitter Nico Lemmens, nemen Fabian Dekker en Marcel Bullinga u mee in de schoonmaakbranche…

Fabian Dekker doet onderzoek naar ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt en publiceert daar regelmatig over. Zo doet hij onderzoek naar de gevolgen van technologische ontwikkelingen (robotisering en digitalisering) voor het werk van mensen en de mogelijke antwoorden op problemen die zich hierbij voordoen.

Marcel Bullinga is trendwatcher die in ruim 20 jaar honderden keynotes heeft gegeven voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Zijn boodschap is dat de schoonmakers zelf moeten meebouwen aan de robots die hun superhulpjes gaan worden. Ze moeten dus als het ware leiderschapskwaliteiten gaan verwerven: Man + Machine, niet Man versus Machine. Marcel laat beelden zien met Verdwijnbanen maar ook Toekomstbanen en Upgrade Banen. Hoe maak je van je huidige baan een toekomstbaan? Zijn presentatie met de titel Ben jij futureproof? is dynamisch en interactief.

Programma en aanmelden
Is uw interesse gewekt? Klik hier voor het programma. Wilt u bij het VSR-Event aanwezig zijn? Stuur een mail naar vsr@wispa.nl Robotisering – VSR event mens of machine