28 oktober 2013

Mijlpaal voor TenderNed: 50.000e gebruiker

Op 28 oktober heeft TenderNed – het online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid – haar 50.000e gebruiker mogen verwelkomen. Dit is niet de enige mijlpaal die TenderNed kan vieren. Binnenkort registreren zich namelijk ook de 1000e aanbestedende dienst en de 10.000ste onderneming. Met dit sterk oplopend aantal gebruikers stijgt ook het aantal volledig digitaal doorlopen aanbestedingen. Volledig digitaal aanbesteden via TenderNed beperkt het risico op procedurele fouten en scheelt tijd en geld voor alle partijen betrokken bij een aanbesteding.

Op 9 november 2011 lanceerde toenmalig minister van Economische Zaken Maxime Verhagen TenderNed. In twee jaar tijd is het overgrote deel van de aanbestedende diensten op TenderNed geregistreerd en ook ondernemend Nederland weet TenderNed steeds beter te vinden. Met de registratie van John de Vent van Stunt Promotions als 50.000e gebruiker heeft TenderNed een belangrijke mijlpaal behaald. Om dit te vieren, krijgt de heer De Vent een workshop TenderNed aangeboden, verzorgd door een van de licentiehoudende adviesbureaus. Tijdens de training wordt Stunt Promotions voorbereid op het werken met TenderNed, zodat zij alle kansen kunnen benutten die TenderNed hen biedt. Ook de 1000e aanbestedende dienst en de 10.000e onderneming krijgen een workshop aangeboden.

Ook de Gemeente Utrecht heeft zichzelf tot doel gesteld om in 2014 de overstap te maken naar volledig digitaal aanbesteden via TenderNed. Concerninkoper Olaf Verschoor: “Op allerlei terreinen moderniseert de gemeente haar dienstverlening. Hierbij hoort ook een modern, volledig digitaal aanbestedingsproces. Wij komen vanuit een situatie waarbij het aanbestedingsproces nog vrijwel geheel analoog werd doorlopen. Dat betekende dus veel werk en heel veel papier. Dat hoort straks tot het verleden.”

Deel dit artikel

Ook interessant: