Carel Lurvink viert een spetterend 125-jarig jubileum

Zaterdag 30 juni was het pand van Carel Lurvink omgetoverd tot een feestlocatie voor een groots jubileumfeest. Medewerkers namen genodigden mee op reis door de tijd van 1893 tot het heden. Zo zag ieder het familiebedrijf in 4 generaties groeien van zelfstandige borstelmakers tot de groothandel anno 2018. Na een officiële opening door de 3e generatie Harrie en Els Lurvink, 4e generatie en aan de leiding zijnde Caspar en Julius Lurvink in gezelschap van Annemieke Traag van Provincie Overijssel, barstte het feest los.

De tijdreis was bijzonder vormgegeven in het logistiek warehouse van Carel Lurvink. Originele borstels, familiefoto’s, kasboeken en het originele werkbureau van Carel sierden de route. Zo groeiden de gasten tijdens de wandeling met de vier generaties mee: de start van de twee broers Carel en Anton Josef Lurvink als borstelmakers in 1893;  de komst van de tweede generatie in 1930 en de derde generatie in 1960 die het assortiment uitbreidt met schoonmaakartikelen en in 1967 met eigen productie en de groothandelstak start, tot de komst van generatie vier met uitbreiding veiligheidsartikelen, het ontvangen van de kroon op 100 jaar ervaring ‘bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ in 1993 en de overstap in 2000 naar het gloednieuwe bedrijfsgebouw waar op 30 juni 2018 het nieuwe logistiek warehouse officieel geopend en het jubileum gevierd wordt. 125 jaar in een notendop.

Officiële opening
Na de reis door de geschiedenis kwamen de gasten aan op een marktplein met machines, middelen en materialen van de huidige tijd. Het werd het tijd voor de officiële opening van warehouse en jubileumfeest. Gerard Ekdom warmde het publiek op met songs van vroeger en nu voor een interview met de huidige directieleden Caspar en Julius Lurvink. Gedrieën werd gesproken over hoe het bedrijf is gegroeid en de stormen des tijds heeft kunnen overleven: ’Liefde voor het vak, duurzaamheid, op tijd leveren, kwaliteit, trouwe relaties en rustig blijven tijdens crisis, want ‘you never walk alone’,’ waren enkele antwoorden. De twee broers ontvingen een mooie foto van alle medewerkers als jubileumcadeau. Annemieke Traag, gedeputeerde van Provincie Overijssel was speciaal aanwezig om ook vanuit de overheid het familiebedrijf te feliciteren. Toen Vader Harry en moeder Els (‘het lopend archief’) op het podium kwamen, was het tijd voor de druk op de rode knop: het feest kon beginnen.

Spetterend feest
Het nieuwe warehouse was omgetoverd tot feestzaal. Aan elk detail was gedacht: creativiteit, aankleding in de vorm van borstels en schoonmaakartikelen, bloemen in cans van schoonmaakmiddelen, wijn en sushi die werden rondgebracht in werkwagens, een bruin café,  koks, schoenenpoetsers, etcetera. Het publiek genoot van het heerlijke eten, de muziek van Gerard Ekdom en The Black Tie Monkey Squad, én de drankjes die de nodige verkoeling brachten op deze warme zomeravond. Met het naar huisgaan ontvingen de gasten het eigen, speciaal voor de gelegenheid samengestelde magazine CAREL. Een terugblik op 125 jaar en vooruitblik naar een zonnige toekomst!

Geniet in 45 seconden mee met deze fotofilm: