ISSA/INTERCLEAN 2016: breedste informatief programma ooit

april 29, 2016 in Interclean vakbeurs

Interclean - dr. ShallyDe 26e editie van ISSA/INTERCLEAN Amsterdam opent zijn deuren op dinsdag 10 mei – dat is over 1,5 week. De vakbeurs toont de nieuwste innovaties in de schoonmaak- en hygiëne-industrie en biedt een breder informatief programma dan ooit tevoren. Een beknopt overzicht.

Circulaire economie
Dr. Hugo-Maria Schally, hoofd Eco-innovatie en Circulaire Economie Unit, directoraat-generaal milieu, directoraat Groene Economie van de Europese Commissie, leidt een sessie met als titel Redefining Innovation – Opportunities of the EU Circular Economy Package. Als vooraanstaand pleitbezorger van duurzaamheid in Europa geeft Dr. Schally op donderdag 12 mei de deelnemers een overzicht van het Circular Economy Package-actieplan van de EU. Hij zal met name de kansen voor de schoonmaaksector bespreken die ontstaan door sterkere wereldwijde concurrentie, het promoten van duurzame economische groei en het creëren van nieuwe banen.

Afvalmanagement
Op vrijdag 13 mei vindt een Nederlandstalig ochtendseminar plaats die inzicht geeft in de trends in afvalmanagement in relatie tot verduurzaming en circulaire economie. Hoe het verminderen, scheiden, hergebruiken en verantwoord afvoeren van afval vertaald kunnen worden in nieuwe kansen. Oesterzwammen op koffieprut, ecocreation en paper for paper zijn slechts een paar voorbeelden die aanbod zullen komen tijdens het seminar. Het uitgangspunt is tot een gesloten kringloop te komen voor bestaande afvalstromen binnen bedrijven, met een praktijkvoorbeeld van RAI Amsterdam en andere oplossingen waar ondernemers de komende jaren mee aan de slag kunnen.

Lunch-and-learn sessies
Ook andere onderwerpen uit de schoonmaakindustrie hebben een plaats in het ISSA-programma in de vorm van informatieve seminars, paneldiscussies en forums. Het programma − gesponsord door Ecolab − is een interessante combinatie van specialistische seminars en discussies en vinden plaats in het Elicium van RAI Amsterdam; het wordt aangevuld met snelle lunch-and-learn sessies in de nieuwe InnovationLAB zone van het evenement.

Baanbrekende ideeën
Onderwerpen van het programma variëren van seminars over recente verschuivingen in de keten van de reinigingssector; de comparatieve voordelen van het leasen of aanschaffen van apparatuur en het wat het Circular Economy-principe voor de professionele schoonmaakindustrie kan betekenen. Baanbrekende ideeën over het ontwikkelen van nieuwe verkoopstrategieën voor schoonmaakprofessionals zullen ook uitgebreid aan bod komen. Daarnaast zullen presentaties over het realiseren van verkopen door reinigen te koppelen aan veiligheid en verkoopargumenten om kosten om te zetten naar winst, zeker ook de aandacht trekken van een groot aantal bezoekers.

Groter aantal experts
Dianna Steinbach, director EMEA Services van ISSA: “We zijn blij met een groter aantal experts uit de sector dan ooit tevoren in Amsterdam. Zij zullen belangrijke kwesties analyseren die op dit moment in de schoonmaakwereld spelen en inzicht bieden over hoe daar in de praktijk mee om te gaan. We kijken dan ook uit naar een druk en productief programma en raden alle bezoekers van de vakbeurs aan maximaal voordeel te halen uit het brede aanbod van informatieve sessies.”

Over ISSA/INTERCLEAN
ISSA/INTERCLEAN is wereldwijd de grootste, internationale vakbeurs voor de professionele schoonmaak en hygiene sector en bestaat sinds 1967. De beurs wordt georganiseerd door RAI Amsterdam in samenwerking met ISSA. De beurs biedt een compleet overzicht van trends en ontwikkelingen op het gebied van de schoonmaak en hygiëne.

Delen