3 juni 2015

Nieuwe Cleanfix schrobzuigrobot leidt tot nieuw schoonmaakconcept: Flow Cleaning

Met de introductie van de schrobzuigrobot RA 660 Navi van Cleanfix kunnen facility managers van gebouwen met veel vierkante meters zich verheugen op een nieuw schoonmaakconcept: Flow Cleaning. Vanaf nu neemt de in Zwitserland ontwikkelde schrobzuigrobot de concrete  vloerreiniging op zich. Belangrijkste voordelen: lagere exploitatiekosten voor de gebouwenbeheerder en taakverrijking voor de schoonmaker. Ervaar nu het innovatieve Flow Cleaning in The Edge, het gebouw van de toekomst van Deloitte in Amsterdam.

Flow Cleaning: het nieuwe concept in de schoonmaakbranche is een feit! Daar waar voorheen veel handjeswerk nodig was om de schoonmaak binnen een pand goed uit te voeren, is er nu de ideale samenwerking tussen mens en robot op de werkvloer. Flow cleaning houdt in dat er binnen het pand op verschillende manieren schoongemaakt wordt: met de hand (in kantoren), met de schrobzuigrobot (voor oppervlaktes met veel vierkante meters) of met een combinatie mens en machine (ruimtes met obstakels). Flow cleaning is de manier om robotisering in te voeren in het schoonmaakvak en anderzijds het mensenwerk waar schoonmaak om vraagt te verrijken. Interessant voor de gebouwenbeheerder qua kosten en motiverend voor de schoonmaker. Gebouwenbeheerders, facility managers, inkopers en schoonmaakbedrijven zijn van harte uitgenodigd voor een unieke demo in het Deloitte-gebouw The Edge in Amsterdam.

Schrobzuigrobot RA 660 Navi
De nieuwste en meest innovatieve telg in de Cleanfix-familie is de schrobzuigrobot RA 660 Navi. Het is een volledig zelfstandig werkende schrobzuigmachine met een actieradius van ruim 4 uur. De productiviteit wordt ingeschat op circa 1000 à 1200 vierkante meters per uur. De schrobzuigrobot is speciaal bedoeld voor grote oppervlaktes, zoals winkelcentra, sporthallen en logistieke centra.

De schoonmaakwerkzaamheden kennen dezelfde hoge kwaliteit als wanneer er geschrobd wordt met een conventionele schrobzuigmachine. De RA 660 Navi navigeert door middel van een 3D-laser, waardoor er uiterst nauwkeurig gewerkt wordt. De aanschaf en inzet van deze schrobzuigrobot levert de gebouwenbeheerder kostenbesparingen op.

Ontdek meer over de nieuwste telg van Cleanfix op de RA 660 Navi-video.

Van schoonmaker naar facilitair operator
Met het gebruik van een schrobzuigrobot schijnt er een nieuw licht op het schoonmaakvak. Binnen het Flow Cleaning concept is er een hoofdrol weggelegd voor de schoonmaker: een gewijzigde, uitgebreidere rol. Naast de reguliere schoonmaakwerkzaamheden in het pand is er nu de schrobzuigrobot die altijd een operator nodig heeft. De schoonmaker die gewend is te werken met pads  of borstels, besteedt zijn fysieke werk uit aan de robot en neemt hier de rol in van operator. De operator zorgt ervoor dat de robot zo efficiënt en effectief mogelijk functioneert: met het controleren van het reinigingsmiddel- en waterniveau en de gebruiksduur van de batterij. De schoonmaaktaak is verrijkt met technische kennis, planning en kwaliteitscontrole. Juist omdat de RA 660 Navi uitermate goed inzetbaar is in gebouwen met grote oppervlaktes, kan de taak van de schoonmaker ook nog uitgebreid worden met andere facilitaire diensten, zoals receptie- en portiersfuncties en/of beveiligingsrondes, geheel afgestemd op de mogelijkheden van het pand.

Over Cleanfix Benelux
Cleanfix Benelux is een 100% dochteronderneming van de Zwitserse fabriek Cleanfix Reinigungssysteme AG. Cleanfix is de enige importeur van Cleanfix reinigingsmachines, accessoires en onderdelen voor België, Nederland en Luxemburg. Cleanfix Benelux werkt met een uitgebreid dealernetwerk. De twee belangrijkste pijlers zijn Swiss made quality en service. Mede dankzij deze pijlers heeft Cleanfix steeds de ambitie voorop te lopen in de markt. De ontwikkeling van schrobzuigrobots en de implementatie van Flow Cleaning zijn daar goede voorbeelden van. De reinigingsmachines van Cleanfix worden gebruikt in professionele omgevingen. Continuïteit en constante kwaliteit worden gewaarborgd door een eigen technische dienst en het Cleanfix Service Plan.
Meer informatie: www.cleanfix.nl

Deel dit artikel

Ook interessant: