30 januari 2015

Werner & Mertz sluit zich aan bij MVO Netwerk Zorg

Op 20 januari tekenden Werner & Mertz Professional samen met Strukton Worksphere en Corporate Facility Partners het Manifest voor een gezonde toekomst van de zorgsector. Hiermee markeren zij hun toetreding tot het MVO Netwerk Zorg. In dit netwerk dragen de bedrijven – samen met aangesloten zorginstellingen – bij aan een duurzame en innovatieve gezondheidszorg met een lage voetafdruk en waarin iedereen meedoet.

Helene van der Vloed, MVO Netwerk Zorg: “De zorgsector heeft een grote impact en kan met duurzaam gedrag echt verschil maken in de maatschappij. Bedrijven zijn daarbij nodig. Niet alleen om producten te ontwikkelen en te leveren, maar ook om zorgorganisaties te steunen in hun zoektocht naar de vragen die zij aan de markt kunnen stellen om tot duurzame keuzes te komen.” Zij heette, samen met directeur-bestuurder Willem Lageweg van MVO Nederland, de drie bedrijven van harte welkom.

Werner & Mertz Professional is pionier in hoogwaardige en volledig duurzame reinigings- en onderhoudsproducten voor de institutionele en industriële sector. Merken zijn Tana Professional en Green Care Professional. De groep Werner & Mertz hecht in haar 140-jarig bestaan altijd veel belang aan het behoud van de natuurlijke rijkdom, de bescherming van de biodiversiteit en de principes van een ecologische en duurzame commerciële aanpak: de onderneming ziet duurzaamheid niet als een voorbijgaande trend, wel als een bedrijfstraditie die dagelijks in praktijk wordt omgezet.

Over MVO Netwerk Zorg
Zorginstellingen met een open mind voor duurzame vernieuwing ontmoeten in het MVO Netwerk Zorg elkaar, maar ook de koplopers in het bedrijfsleven die met innovatieve concepten en producten verduurzaming concreet kunnen maken. Al deze bedrijven en organisaties bij elkaar zorgen voor een draagvlak om sectorbreed te werken aan een duurzame en innovatieve gezondheidszorg met een lage voetafdruk en waarin iedereen meedoet. Activiteiten van het MVO Netwerk Zorg zijn bijvoorbeeld themabijeenkomsten, de MVO Expeditie voor de zorg en de ontwikkeling van een voorbeeldcollectie van innovatieve, duurzame kleding voor zorgpersoneel.

Op de foto v.l.n.r.: Willem Lageweg, directeur-bestuurder MVO Nederland – Bram Adema, algemeen directeur Corporate Facility Partners (CFP) – Marcel Dommisse, programmamanager Zorg Strukton Worksphere – Helene van der Vloed, MVO Netwerk Zorg – Philip Wielaard, accountmanager Nederland en Filip Peeters, sales manager Benelux, beiden van Werner & Mertz Professional.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: