7 december 2015

Numatic schenkt aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden

In deze feestmaand heeft Numatic International besloten voortaan een bijdrage te leveren aan het microfinancieringsprogramma van Oxfam Novib. “Als een maandelijks ‘cadeau’ om ondernemende mensen in ontwikkelingslanden een steuntje in de rug te geven bij het opstarten van hun eigen bedrijfje’. Met vooruitzicht op een fijne toekomst, voor ons eigenlijk heel gewoon”, aldus Rogier Moorman, algemeen directeur Numatic International.

“Wij vinden het als bedrijf belangrijk om niet alleen duurzame producten te leveren, maar ook bij te dragen aan een wereld zonder armoede”, vervolgt Rogier Moorman. “Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Dankzij onze steun krijgen mensen in ontwikkelingslanden toch dezelfde kans als wij. Ze kunnen met een lening een eigen bedrijfje starten en werken aan een zelfstandig bestaan. Oxfam Novib helpt ons om ons ambassadeurschap naar buiten toe uit te dragen.”

Oxfam Novib werkt graag samen met het bedrijfsleven aan een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen door kansarme mensen toegang te geven tot microkrediet. Bij alles wat Oxfam Novib doet gaat zij uit van de kracht van de mensen zelf. Voor je zelf kunnen zorgen is essentieel voor het opbouwen van een zelfstandig bestaan. En het draagt bovendien bij aan de duurzame economische ontwikkeling van een land.

Over Numatic
Numatic International is een dochter van Numatic International Ltd., fabrikant van schoonmaakmachines als schrob-zuigmachines, eenschijfsmachines, stofzuigers, hotel- en wasgoedwagens en werkwagens. De goederen komen rechtstreeks van de fabriek en worden vanuit het magazijn in Alphen aan den Rijn geleverd aan onze dealers in de Benelux. Numatic International biedt ook oplossingen voor fijnstofproblemen: stofzuigers en aircleaners. We leveren via verkooppunten aan consumenten en via dealers aan de professionele markt.

Deel dit artikel

Ook interessant: