28 april 2015

Mommers Schoonmaak en Van der Windt werken aan schonere wereld

Mommers Schoonmaak is altijd op zoek naar verbeterslagen om onze milieu-impact te verlagen. Vanuit deze misse is Mommers Schoonmaak een samenwerking aangegaan met Van der Windt.

Mark Mommers: “We waren niet specifiek op zoek naar een nieuwe verpakkingsleverancier, maar het verhaal van Van der Windt over CO2-reductie sprak ons erorm aan”. Ad Bos, salesmanager bij Van der Windt, legt uit: “Samen met Mommers Schoonmaak hebben we onderzocht hoe we de milieu-impact van de afvalzakken die Mommers Schoonmaak gebruikt, kunnen reduceren. Door inzet van andere recepturen en productie in Europa hebben we een zak kunnen ontwikkelen met dezelfde praktische eigenschappen en draagkracht als voorheen. Maar met één belangrijk verschil: we hebben een verlaging van de milieu-impact gerealiseerd van maar liefst 21%.”

De Van der Windt Group ontwikkelt, produceert en distribueert een breed assortiment verpakkingen en disposables. Haar assortiment bestaat uit ongeveer 15.000 artikelen, gericht op de marktsegmenten: AGF en sierteelt, food en non-food Industrie, retail en servicesegmenten als horeca, foodservice, schoonmaak en ziekenzorg. Sinds de start in 1969 is Van der Windt uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van verpakkingen met afnemers over de hele wereld.

Deel dit artikel

Ook interessant: