12 januari 2016

Donderdag uitreiking waardecheque van Dolmans aan Terre des Hommes

Donderdag 14 januari vindt om 15.00 uur de uitreiking plaats van de waardecheque, waarmee Dolmans financieel het werk van Terre des Hommes steunt. Het betreft een aanzienlijk bedrag, dat tijdens de overhandiging van de cheque bekend  wordt gemaakt. De overhandiging van de cheque vindt plaats op de stand van Dolmans (nr. 3I.026 in hal 3) tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Brabanthallen in Den Bosch.

De donatie komt volledig ten goede aan een project dat Terre des Hommes in 2014 is gestart in het noordwesten van Ethiopië in de regio Amhara. Vanwege de enorme armoede in dit gebied kunnen veel gezinnen nauwelijks rondkomen. Kinderen moeten vaak mee werken om het gezinsinkomen aan te vullen. Als gevolg hiervan trekken veel kinderen naar de grote steden of de grens over naar Soedan, op zoek naar werk en betere omstandigheden. Maar veel jongeren komen verder in de ellende en worden uitgebuit. Veel meisjes komen terecht in seksuele uitbuiting en lopen groot gevaar op HIV/Aids en andere ziektes.

Het project van Terre des Hommes richt zich op kinderen die migreren of waarbij de kans groot is dat ze zullen stoppen met school en wegtrekken. In het laatste kwartaal van 2014 zijn 510 kwetsbare meisjes op 34 basisscholen geïdentificeerd aan wie hulp wordt geboden. Daarnaast zijn aan 30 wat oudere meisjes die geen school (meer) volgen vakopleidingen geboden in de richting catering, kleermaker of schapenfokker. Inmiddels zijn zij allemaal geslaagd en met een klein startkapitaal een eigen bedrijfje gestart om hun inkomsten te verbeteren.

Gerelateerd artikel: Dolmans doneert aan Terre des Hommes 

Foto: Terre des Hommes/Benno Neeleman

 

Deel dit artikel

Ook interessant: