4 februari 2016

Dolmans doneert € 10.000 aan Terre des Hommes project tegen kinderuitbuiting

Op de stand van Dolmans ontving Terre des Hommes tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer een cheque van Dolmans ter waarde van € 10.000. Met deze aanzienlijke donatie steunt Dolmans Terre des Hommes in haar strijd voor een wereld zonder kinderuitbuiting.

Terre des Hommes richt zich met haar projecten vooral op landen waar veel armoede heerst, onder meer in Azië en Afrika. Om kwetsbare kinderen te identificeren en te helpen werken zij vaak samen met lokale organisaties en scholen. Dolmans heeft gekozen om het bedrag van € 10.000 volledig ten goede te laten komen aan een project dat Terre des Hommes in 2014 is gestart in het noordwesten van Ethiopië. Vanwege de enorme armoede in dit gebied kunnen veel gezinnen nauwelijks rondkomen. Kinderen moeten meewerken om het gezinsinkomen aan te vullen en trekken naar de grote steden of de grens over naar Soedan, op zoek naar werk en betere omstandigheden. Maar veel jongeren komen verder in de ellende en worden uitgebuit.

Partnership
Dolmans hecht veel waarde aan langdurige partnerships met haar relaties, daarom betreft dit geen eenmalige donatie, maar committeert Dolmans zich voor langere termijn aan het werk van Terre des Hommes. Irvin Wekking, directeur ICT & Financiën bij Terre des Hommes, ontving de waardecheque uit handen van Ronald Boesjes, commercieel directeur bij Dolmans.

Boesjes: “In een langdurig partnership is het van belang dat er voldoende raakvlakken zijn tussen partijen. Zowel Terre des Hommes als Dolmans zijn organisaties met een compacte organisatiestructuur, met korte lijnen en waarbij transparantie een belangrijk element is. Op de website van Terre des Hommes kun je lezen dat in 2014 van iedere geschonken euro 86% daadwerkelijk werd besteed aan het goede doel. Het is een mooie gedachte dat Dolmans met deze schenking mede bijdraagt aan het feit dat kwetsbare kinderen een grotere kans hebben op een menswaardig leven.”

Meer informatie: www.terredeshommes.nl en www.dolmans.com

Deel dit artikel

Ook interessant: