Dolmans doneert aan Terre Des Hommes
Al vele jaren steunt Dolmans goede doelen door middel van de kerstactie. In plaats van kerstgeschenken aan relaties te geven, kiest Dolmans ervoor om een goed doel te steunen door een aanzienlijke donatie te doen. Dit jaar gaat de donatie voor het eerst naar Terre des Hommes. Omdat Dolmans veel waarde hecht aan langdurige partnerships met haar relaties, betreft dit geen eenmalige donatie, maar committeert Dolmans zich voor langere termijn aan het werk van Terre des Hommes.
Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingsituaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. In dit kader steunt Dolmans een project dat Terre des Hommes in 2014 is gestart in het noordwesten van Ethiopië in de regio Amhara.
Vanwege de enorme armoede in dit gebied kunnen veel gezinnen nauwelijks rondkomen. Kinderen moeten vaak mee werken om het gezinsinkomen aan te vullen. Als gevolg hiervan trekken veel kinderen naar de grote steden of de grens over naar Soedan, op zoek naar werk en betere omstandigheden. Maar veel jongeren komen verder in de ellende en worden uitgebuit. Veel meisjes komen terecht in seksuele uitbuiting en lopen groot gevaar op HIV/Aids en andere ziektes.
Het project van Terre des Hommes richt zich op kinderen die migreren of waarbij de kans groot is dat ze zullen stoppen met school en wegtrekken. In het laatste kwartaal van 2014 zijn 510 kwetsbare meisjes op 34 basisscholen geïdentificeerd aan wie hulp wordt geboden. Daarnaast zijn aan 30 wat oudere meisjes die geen school (meer) volgen vakopleidingen geboden in de richting catering, kleermaker of schapenfokker. Inmiddels zijn zij allemaal geslaagd en met een klein startkapitaal een eigen bedrijfje gestart om hun inkomsten te verbeteren.
Dolmans besteedt aandacht aan dit project door het uitreiken van een waardecheque. Dit gebeurt op donderdag 14 januari tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Brabanthallen in Den Bosch op de stand van Dolmans, nummer 3I.026 in Hal 3.
Foto: Terre des Hommes/Benno Neeleman