19 januari 2016

CSU eerste schoonmaakbedrijf met BREEAM-certificaat

Op Vakbeurs Facilitair heeft CSU het BREEAM- NL In-Use certificaat uitgereikt gekregen. CSU ontving het certificaat voor het nieuwe hoofdkantoor in Uden. BREEAM is een methode om het duurzaamheidsniveau van gebouwen te bepalen. Het In-Use certificaat beoordeelt bestaande gebouwen op drie niveaus: Gebouw, Beheer en Gebruik. Na een intensief audittraject kreeg CSU een drie jaar geldige certificering voor Asset 2 sterren, Beheer 3 sterren en Gebruik 2 sterren. Daarmee is CSU het eerste schoonmaakbedrijf in Nederland met een BREEAM-NL In-Use gecertificeerd hoofdkantoor.

Bijna een jaar geleden nam CSU zijn intrek in het voormalige kantoorgebouw van de Rabobank aan de Verlengde Velmolen 1 in Uden. Met name op het gebied van duurzaamheid is het pand vóór ingebruikname fors gemoderniseerd. Mede door die aanpassingen ontving CSU het BREEAM-NL In-Use certificaat. De internationale BREEAM-methode om de duurzaamheid van gebouwen te monitoren wordt sinds 2011 ook in Nederland toegepast.

‘Grote duurzaamheidsambities’
CSU is voor een periode van drie jaar gecertificeerd. Voorzitter John van Hoof van de Raad van Bestuur ontving tijdens Vakbeurs Facilitair in Den Bosch het certificaat uit handen van drs. ing. Jan Roersen van adviesbureau W4Y. Van Hoof maakte duidelijk dat CSU bewust heeft gekozen voor BREEAM, dat strenge criteria hanteert. ‘CSU heeft al langer grote ambities op het gebied van duurzaamheid. We zien BREEAM-certificering dan ook als een logisch vervolg op certificeringen als ISO 14001 en de CO2-Prestatieladder.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: