19 februari 2015

Compass Group in top 500 meest duurzame bedrijven

Compass Group PLC is door Forbes opgenomen in de lijst met de 500 meest duurzame bedrijven ter wereld. Daarnaast staat de organisatie in de top tien van de Green Rankings van Newsweek. De marktleider in food en support services wordt hiermee beloond voor haar duurzame MVO-beleid. De visie en strategie van het beleid is gebaseerd op vijf pijlers: eigen mensen, inkoop, welzijn, milieu en samenleving. Binnen deze pijlers zijn de belangrijkste duurzaamheidsdoelstellingen voor de periode van 2014 tot 2020 opgenomen.

Het MVO-beleid is doorgevoerd in de hele organisatie, zo ook bij Compass Group Nederland. Jan Jacob van Donselaar, managing director van Compass Group Nederland: “Als grootste food- en serviceorganisatie ter wereld hebben wij een verantwoordelijkheid naar de wereld om ons heen. Wij willen groeien, maar wel op een verantwoorde manier. Wij streven naar een gezonde en duurzame levensstijl voor onze medewerkers en gasten. Zo hebben we onlangs de &Tomeato burger geïntroduceerd op onze campuslocaties. De burger, een Nederlands initiatief ontwikkeld door Moshik Roth van &samhoud Places, is geheel gemaakt van tomaat en daarmee een gezond vegetarisch alternatief voor de hamburger.”

Eurest Verantwoord Assortiment
De introductie van de &Tomeato is een van de uitwerkingen van de duurzaamheidsdoelstelling van Compass Group Nederland om in 2020 het grootste deel van het assortiment uit verantwoorde producten te laten bestaan. De cateraar ontwikkelde eerder ook al het ‘Eurest Verantwoord Assortiment’. Dit is een speciaal geselecteerd assortiment dat bestaat uit producten die geproduceerd zijn met inachtneming van milieu, eerlijke handel, dierenwelzijn of gezondheid. Jeroen Eijsten, directeur Retail & Supply Chain bij Compass Group Nederland: ‘Samen met onze leveranciers werken we continu aan een duurzamer, gezonder, verrassender en lekkerder assortiment. Zo zorgen we ervoor dat onze gasten lekker en gezond eten.’ Om de gasten te stimuleren om gezonder te eten, is het gezondheidsprogramma ‘Know Your Food’ geïntroduceerd. Door gezondere en meer gevarieerde voeding aan te bieden en door te informeren en te verleiden door middel van flyers en acties, wordt ertoe aangezet om vaker een gezondere keuze te maken.

Energie- en waterverbruik minimaliseren
Een andere belangrijke doelstelling, voortkomend uit de pijler milieu, is dat Compass Group Nederland in 2020 het energie- en waterverbruik heeft geminimaliseerd en dat voedselverspilling en afval zoveel mogelijk worden voorkomen. De cateraar beperkt de hoeveelheid vlees in producten zonder dat dit als gemis wordt ervaren. De hoeveelheid afval wordt verminderd door het gebruik van voorverpakte en voorbewerkte producten te beperken. Daarnaast worden tijdens het schoonmaken microvezeldoekjes en zo min mogelijk milieubelastende schoonmaakmiddelen gebruikt. Van Donselaar: “De juiste dosering hanteren bij het gebruik van schoonmaakmiddelen is van essentieel belang. Eén scheutje te veel is op meer dan 950 locaties heel wat liters reinigingsmiddel dat onnodig in het milieu verdwijnt.”

MVO-stuurgroep
Binnen Compass Group Nederland is er een MVO-stuurgroep aangesteld. Zij rapporteren elk kwartaal de resultaten aan de directie. De resultaten worden jaarlijks gemeten. Op deze manier draagt de organisatie actief bij aan het internationale duurzaamheidsverslag van Compass Group PLC. Bekijk hier de website voor het hele overzicht van de duurzaamheidsdoelstellingen van Compass Group PLC.

Over Compass Group Nederland
Compass Group Nederland is onderdeel van het toonaangevende Compass Group PLC, wereldwijd marktleider in food en support services. In ruim 50 landen met meer dan 500.000 medewerkers levert en ontwikkelt de organisatie originele en innovatieve concepten. Compass Group combineert een wereldwijd netwerk met lokaal ondernemerschap. In Nederland verlenen ruim 5200 medewerkers deze food en support services aan bijna 1100 bedrijven, ziekenhuizen, horecagelegenheden, hogescholen, universiteiten en (overheids)instellingen. Deze locaties zijn verspreid over heel Nederland. De activiteiten worden uitgevoerd onder de namen Eurest (food) en Eurest Services (support). Eurest (food) biedt foodservice-oplossingen voor uiteenlopende branches. Eurest Services is een betrouwbare partner voor volledig en geïntegreerd facilitair management.

Deel dit artikel

Ook interessant: