26 januari 2015

Asito sluit zich aan bij Klimaatcoalitie van Ministerie I&M

Schoonmaakorganisatie Asito heeft zich aangesloten bij de Klimaatcoalitie. Het ministerie van Infrastructuur & Milieu verzamelt, samen met MVO Nederland, het Klimaatverbond Nederland en Natuur & Milieu een coalitie van organisaties die samenwerken aan een klimaatneutraal Nederland. Asito is het eerste grote schoonmaakbedrijf dat zich aansluit.

Sander Haas, duurzaamheidsmanager bij Asito: “Asito was het eerste schoonmaakbedrijf dat klimaatneutraal ging werken. Om dat te doen, minimaliseren we onze C02 uitstoot en compenseren we de onvermijdelijke uitstoot die overblijft. Door ons aan te sluiten bij de Klimaatcoalitie zeggen wij dat die onvermijdelijke uitstoot niet meer onvermijdelijk mag zijn. Wij willen naar een uitstoot van nul, zodat we niet meer hoeven te compenseren. Daarnaast willen we zo veel mogelijk andere organisatie overtuigen om zich ook aan te sluiten. De doelstelling voor de klimaatcoalitie is om dit voor 2050 te bereiken. Dit vinden we erg ver weg. We hebben onze uitstoot de afgelopen vijf jaar al met meer dan 30% gereduceerd. We willen graag op dit tempo verder.” 

Over Asito
Asito is een van de grootste schoonmaakorganisaties van Nederland. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers en klanten voorop om zo samen tot resultaten te komen. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke schoonmaakkrachten verspreid over 50 lokale vestigingen succesvol aan een schone werk- en leefomgeving voor ruim 3.000 opdrachtgevers.
Asito is samen met uitzendorganisatie Timing, TSN Thuiszorg, Zorgwerk, AAFM, Persoonality onderdeel van ADG dienstengroep. Gezamenlijk biedt ADG dienstengroep werk aan 55.000 medewerkers.

Deel dit artikel

Ook interessant: