15 december 2015

Column: Schouderklopje

Het einde van het jaar is in zicht. Nog even en we gaan ons weer richten op goede voornemens. Maar voor je jezelf streng tot de orde roept om nu toch écht te beginnen met hardlopen, te stoppen met roken of je schoonouders wat vaker te bezoeken; leg eerst nog even (het bijna) afgelopen jaar onder de loep. En tel je zegeningen. Niet alleen privé, maar ook in het werkende bestaan. Welke collega(‘s) waardeerde je dit jaar vanwege zijn of haar collegialiteit, inzet of flexibiliteit? Wie ben je dankbaar? Met wie ben je blij, gewoon omdat het je collega is?

Het kost weinig moeite om een droge oliebol naar binnen te werken, er een glas champagne achteraan te gooien en in 2016 op dezelfde voet door te gaan. Met al die waardering, dankbaarheid en blijdschap van afgelopen jaar diep van binnen opgeborgen, zonder dat je collega’s er weet van hebben. Dat kan. Maar leuker is het om een schouderklopje uit te delen. Om in alle oprechtheid je waardering uit te spreken over de ongeëvenaarde arbeidsethos, eeuwige vrolijkheid of onmisbare hulpvaardigheid van een collega. Je vergeet het wel eens, maar ook collega’s zijn net mensen en die bloeien in de regel op van nu en dan een welgemeend compliment!

Wij van Berendsen zijn van mening dat collega’s (wat heet: mensen in het algemeen!) elkaar sowieso wat vaker een – tap tap – gemeend schouderklopje mogen geven. En niet alleen aan het einde van het jaar. Om jou én je collega’s te inspireren hebben we daarom speciale themamatten ontwikkeld. Op deze vloermatten kun je een boodschap of thema zetten; de mat dus als fysiek medium, die daarnaast tevens alle eigenschappen heeft van een normale schoonloopmat. We geven je de mogelijkheid om zelf een mat te ontwerpen met onze mat designer. Dus, als voorbeeld: ‘Blij met je collega? Spreek het uit!’ Of gewoon: ‘Geef je collega eens een schouderklopje!’

Dit soort boodschappen passen, vergezeld van een treffende afbeelding, prachtig op een vloermat. Bij de ingang van de vergaderzaal, in het printerhok of in de kantine; het geeft een extra dosis positiviteit in het pand en fleurt het interieur op. En het doet de lezer eraan herinneren dat iedereen graag een compliment ontvangt: secretaresse, magazijnmedewerker en directeur. Zo vormt een vloermat de ideale stimulans ter verbetering van de algehele werksfeer en gaan jij en je collega’s een prachtig 2016 tegemoet!

Malou Jansen en Xander de Rond,
product marketeer manager en product manager bij
Berendsen Textiel Services

Deel dit artikel

Ook interessant: