1 januari 2015

Column: Brief aan de schoonmaker

Beste schoonmaker,

Als eerste wil ik u de beste wensen doen voor 2016. Het nieuwe jaar is begonnen en ik weet dat ik weer op u onvermoeibare inzet kan rekenen. U weet toch altijd weer de meeste vervuiling te verwijderen en de klanten tevreden te stellen. Als u schoonmaakt, krijgen wij geen klachten. Op het moment dat u ziek bent of van u wel verdiende vakantie geniet, komt de klant wel eens klagen, maar ze weten dat u terugkomt.

Beste schoonmaker, ik wil u laten weten dat ik trots op u bent. U staat voor dag en dauw op om de ochtend panden schoon te maken. U gaat ’s avonds, als bijna iedereen naar huis is in lege kantoorpanden op afgelegen kantoorparken, schoonmaken. De vervuiling door andere veroorzaak verwijderd u zonder te klagen. U bent trots op uw werk, u zet u 100% in en werk regelmatig in uw eigen tijd door.

U weet wat schoonmaken is. U weet wat alleen werken is en u weet wat werken in een team betekent. Helaas kunt u niet extra beloond worden. Een extraatje wordt extra belast door de overheid. Een verhoging van uw uurloon boven de schoonmaakao kan niet gegeven worden. Als dit gedaan zou worden, dan zal op het moment dat het schoonmaakcontract naar een andere dienstverlener gaat de verhoging afgekocht moeten worden door de vertrekkende dienstverlener. In de cao staat namelijk dat de nieuwe dienstverlener de lonen boven de cao niet hoeft over toenemen, maar u conform de cao moet betalen. Heel jammer dat dienstverleners hieraan gebonden zijn (artikel 38, lid 6). Ik waardeer uw inzet, kennis en kunde, inbreng in de schoonmaakkwaliteit en uw liefde voor het schoonmaakvak.

Ik wil u toch iets extra geven voor 2016. Door deze brief geef ik u een compliment en een schouderklopje, want zonder uw inzet zijn wij nergens. Zonder uw inzet geen schoon gebouw. Zonder uw inzet geen omzet. Zonder uw inzet geen betaling voor overhead. Zonder uw inzet geen bedrijfsauto’s. Zonder uw inzet geen …! Ik hoop dat dit compliment en schouderklopje u een positief gevoel geeft voor dit nieuwe jaar.

Met vriendelijke groet,
Edgar van Engelen,
directeur Clear4Clean

Deel dit artikel

Ook interessant: