8 januari 2015

Column: Beleving in optima forma

Hoe activeer ik verandering in denken en doen/gedrag bij mijn werknemers en inhuurkrachten bij interne veranderingen die weerstand oproepen? Welke potentiële valkuil schuilt er in de aansturing van deze twee typen medewerkers en wat betekent dit voor mijn leiderschap? Hoe creëer ik betrokkenheid en zorg ik voor aansluiting bij de bedrijfscultuur met nieuwe inhuurkrachten?

De oorsprong van mijn visie over Change Management ligt bij het gedachtegoed van Charles Darwin: “It is not the strongest of species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change“. Darwin begreep de impact van veranderingen op ons mensen. Het gaat niet om kracht of intelligentie, maar om het vermogen te reageren en aan te passen op verandering. Simon Sinek voegt daar aan toe dat de Why-vraag mensen vaak intrinsiek motiveert mee te gaan in verandering en zelfs om leiders te volgen in hun visie. 

Bij ons bedrijf, Emotivate, delen we deze gedachten, maar gaan nog een stap verder. We zijn met ons team in staat change te ‘activeren’ binnen organisaties en daarmee mensen in denken en gedrag aan te laten passen. Pas dan creëer je groei en zijn het realiseren van ambities en bedrijfsresultaten een logisch gevolg. Of het nu schoonmaakdiensten of aanvullende facilitaire diensten als sanitaire voorzieningen, keuken- en kantineassistentie, linnenverzorging, housekeeping, handyman, interne verhuizingen, catering of beveiliging zijn: gemotiveerde mensen bepalen het resultaat!

Richard van Rijswijk,
management consultant van Emotivate Consultants of Change

Op woensdag 14 januari om 16.00 uur verwondert Dolmans haar gasten op Vakbeurs Facilitair (stand 3I.016) met een interactieve themasessie over Change management beleving in optima forma. Richard van Rijswijk, managementconsultant van Emotivate Consultants of Change, verzorgt deze sessie. Wilt u hieraan deelnemen? Meldt u dan aan via [email protected].

Deel dit artikel

Ook interessant: