Blog: Trots

In 1970 besloten mijn vrouw en ik om een schoonmaakbedrijf te beginnen. Snel hadden wij vier kantoren in het onderhoud die wij samen schoonmaakten. De vertegenwoordiger van Alpheios, Joop Zijlstra, kwam spoedig bij ons thuis met informatie en mogelijkheden.

Voorzichtig begonnen we met de aankoop van middelen en startten we met Wetrok Owetol, Klar, Renka en Exal en de was Wetrok 11. Na een demonstratie tapijtreiniging – het zogenaamde shamponeren – kochten we een schrobmachine, waterzuiger en de Shampomat. Ik heb daarmee heel veel tapijten gereinigd; het was een groot succes. De combinaties van stofzuigers en rolemmer volgden en later zelfs de highspeed-machine.

In 1971 kwam onze eerste medewerker, de heer E. Blauw, in dienst. Hij is 38 jaar bij ons gebleven, tot aan zijn pensionering. Op aanraden van Joop Zijlstra volgden we diverse cursussen bij Alpheios. Hij werd vriend aan huis: goede gesprekken en lekkere kop koffie. Via ons kreeg hij ook diverse nieuwe opdrachten, zoals de gemeente Sneek.

De heer Zijlstra had een geweldige uitstraling dus wij dachten: “Alpheios zal ook wel heel wat zijn”. Dat viel een beetje tegen, toen wij bij het kantoor kwamen; de panden ernaast waren reeds afgebroken. De cursus werd op diverse locaties gegeven, onder meer op het St. Pancratius Huis. In de avonduren was er een gezellig samenzijn met een borrel en lekker eten in het kasteel, het huidige directiekantoor van Vebego. De heer Goedmakers sr. hield daar ook altijd een kleine toespraak samen met de kasteelheer. Na de cursus een Limburgse vlaai mee naar huis en een tasje met Alpheios-middelen. Nadien kreeg Alpheios mooie kantoren op de huidige locatie. Mijn dochters droegen nadien de t-shirts van Wetrok en met de kerst zaten sommige cadeaus in Alpheios-doosjes.

In 2012 heb ik afscheid genomen van ons mooie bedrijf die mede dankzij de producten en machines van Alpheios altijd winstgevend is geweest. Privé gebruiken we nog steeds de producten en stofzuigers van Alpheios. Ook mijn kinderen zijn nog steeds gebruiker van de producten.

We zijn altijd de trotse gebruikers van middelen en materialen van Wetrok en Alpheios geweest en nog steeds, na 48 jaar.

M.J. Rooth
oud-directeur/eigenaar van
Rooth Multiservices uit Sneek  

Ter gelegenheid van haar 60-jarig bestaan verschijnt er elke maand een blog of column uit de pen van een Alpheios-relatie of -medewerker. In deze serie kettingcolumns en -blogs verschenen eerder de bijdragen van Ronald Goedmakers: Alpheios 60 jaar, en Corné van Aarle: Alpheios 60 jaar vooruit. Rinus Rooth geeft zijn pen door aan Wendy Klomp.