Blog: Positieve impact van Internet of Things

Schoonmaakjournaal - Diversey Care - Internet of CleanGrip op zaken hebben, is wat iedere manager wil. Een helder inzicht in actuele prestaties van mensen en machines is daarbij onmisbaar. Veel organisaties maken handmatige overzichten; het kost veel tijd om gegevens te verzamelen en samen te stellen om vervolgens te ontdekken dat deze zijn verouderd of niet volledig worden gerapporteerd. Schoonmaakmachines worden echter meer en meer via het internet verbonden aan ‘cloud’ gebaseerde beheersystemen en geven facilitaire diensten en schoonmaakbedrijven een krachtige tool om het meeste uit hun machinepark te halen en grip op de zaken te krijgen!

Er zijn drie manieren waarop een cloud-based machinepark beheerssysteem voor een positieve impact voor de schoonmaakbranche kan zorgen.

1. Optimale inzet van schrobzuigmachines en uitstel van aanschaf van nieuwe machines.
Als u overcapaciteit in uw huidige vloot heeft, dan kunt u machines eenvoudig herplaatsen en duizenden euro’s besparen op schoonmaakkosten. Kunt u de aanschaf van nieuwe machines uitstellen door herinzet van stilstaande machines, dan kunnen de besparingen aanzienlijk groeien. Overzicht van gebruiksduur van de machines- en batterij-data maken snel inzichtelijk of de juiste machine nog op de juiste plaats staat.

2. Proactief onderhoud
Als een machine onverwacht niet meer werkt heeft dat een dubbele negatieve impact. De reparatiekosten omvatten niet alleen de kosten van onderdelen, maar ook die van service uren. Reparatiekosten kunnen hoog oplopen als machines urgent gerepareerd moeten worden.

Wat vaak over het hoofd worden gezien, zijn de extra arbeidskosten die nodig zijn om schoon te maken als  een machine stilstaat. Als de enige optie zwabber en emmer is, dan is de tijd die nodig is om de taak af te maken vaak meer dan het dubbele. Een eenvoudige preventief onderhoudsrapport kan de manager de belangrijkste informatie geven die nodig is om proactief onderhoud van de vloot te plannen en daarmee kosten en irritaties te beperken.

3. Inzicht in de werkelijke kosten bij offertes
Met de toegenomen druk op marges is het noodzakelijk dat managers het juiste bod doen in salestrajecten. Met adequaat inzicht in de werkelijke arbeidskosten over machineparken en / of locaties, is een manager niet alleen scherper bij de raming van nieuwe offertes, maar heeft ook een machinepark breed overzicht van de beschikbare middelen die beter kunnen worden benut.

Bij Sealed Air geloven wij dat ons Internet of Clean-platform, dat innovaties bevat zoals het machineparkbeheersysteem TASKI IntelliTrail, een game changer is voor onze industrie. Gebruik de kracht van data en het internet of things ook voor uw machinepark.

Hans van Dam,
product marketing manager TASKI bij Sealed Air/Diversey Care

Meer informatie: www.TASKI.nl

×