Blog: Op z’n Grieks

Mijn collega loopt door zijn hotel tijdens zijn vakantie afgelopen september. Leuk hotel, dichtbij het strand en op loopafstand van allerlei leuke en lekkere restaurantjes. Eigenlijk is hij knettergek, maar hij heeft een flacon ProfiSpotclean in zijn koffer gestopt. Het hotel is eigenlijk best schoon zo op het eerste gezicht, maar dan valt zijn getrainde oog op vlekken in de vloerbedekking van de gang naar zijn kamer en waarschijnlijk van de gasten die naar het zwembad van het hotel zijn geweest. Even testen en ja hoor, de vlekken zijn eruit. Nu maar zien hoe de hotelmanager te overtuigen.

Verbaasd over het verhaal staart de manager mijn collega aan. Hoewel beiden een prima woordje Engels spreken, valt het kwartje nog niet meteen. Een hotelgast die hardnekkige vlekken uit zijn tapijt haalt, dat had hij nog niet eerder meegemaakt. Enigszins achterdochtig loopt hij mee en krijgt een korte demo. Verward houdt hij de flacon vast en is niet meer van plan om deze terug te geven. “Efcharisto!”, zegt hij, hoewel formeel de flacon nog niet van hem is. Dit middel moet hij hebben!
We leveren wel over de grens maar nog niet naar Griekenland. Nou ja, dan brengen we het zelf maar, zeker geen straf.

Dit verhaal speelde zich vorig jaar zomer af. We zitten inmiddels middenin de volgende zomer. Voor mij in ieder geval niet echt. We gaan gewoon door. Met veel van onze afnemers in de hotel- en restaurantsector is het daar nu juist topdrukte. Dat merken we als geen ander. Grappig om te zien dat na mijn, ik kan wel zeggen befaamde demo’s op locatie, de overstap van flacons naar jerrycans wordt gemaakt. Men is enthousiast over ProfiBright. Dat is fijn. Daar doen we het allemaal voor.

Maar daar stopt het niet mee. Onlangs sloten we een samenwerkingsverband af met ECMR uit Urk. Samen gaan we ons steentje bijdragen om de Plastic Soup te verminderen. De eerste besprekingen met onze afnemers zijn uiterst positief. Ook zij willen graag op een verantwoorde wijze omgaan met hun plastic afval en willen meer en meer bijdragen aan de circulariteit in de schoonmaak.

Wij houden het eenvoudig: we verzamelen verbruikte verpakkingen op locatie en nemen dit weer mee retour voor verwerking bij ECMR. Een verzamelbak, gemaakt van gerecycled materiaal natuurlijk, gaat retour en wij geven een certificaat af van juiste verwerking. Goed voor iedereen, milieu en als marketingargument ook niet onbelangrijk!

Patrick Klooster,
oprichter en eigenaar van
Ricca-Clean Nederland en producent van ProfiBright, 100% biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen