Blog: het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Niet schrikken, dit is geen lugubere blog over bloed of een horrorverhaal. Het is juist een inleiding op een nieuwe ontwikkeling dat nieuwe energie met zich mee brengt. Waarvan u kunt meegenieten. Dat beloof ik u.

Ruim 12 jaar werk ik binnen de schoonmaakbranche. Ik kwam vanuit mijn eigen communicatiebureau in contact met Albert van Wijk, destijds directeur bij Dolmans. Na een jaar interim ben ik bij Dolmans in dienst getreden als marketing manager. Binnen Dolmans Facilitaire Diensten stuurde ik door de jaren heen ook de klantenservice en salessupport afdeling aan en bezocht ik als accountmanager een aantal grote klanten. Negen jaren heb ik met veel enthousiasme bij dit bedrijf mogen werken. Daarna volgde mijn job als marketing manager bij Numatic. Ook dit keer kwam ik via een eerdere kennismaking met managing director Rogier Moorman, binnen. Wat een loyale club mensen is dat! De producten verkopen zichzelf, bij wijze van spreken dan. De klant is hier echt koning en kan rekenen op een service die ik nog niet eerder kende, 24/7 en niets is te gek. Toch heb ik Numatic collega’s gedag gezegd. Met pijn in mijn hart maar vol van energie omdat ik mij breder wil inzetten en nog zoveel andere, leuke kansen zie. Ik ben weer eigen baas, de oprichting van mijn communicatiebureau – Esther Communiceert – is een feit.

In de afgelopen jaren heb ik de schoonmaak vanuit de kant van zakelijke dienstverlening als ook product mogen meemaken. En vooral veel mensen leren kennen. Wat daar draait het toch om binnen deze branche, de mens, en dat is prachtig. Alle verhalen achter de schoonmaakmensen, de samenwerkingen die ontstaan en voor elkaar klaar staan. Deze wereld en de mensen laat ik niet zomaar los.

Zo leerde ik ook al snel Petra de Bruin kennen. Dit contact is altijd gebleven. Eerst vanuit Service Management, later in 2012 toen zij zelf startte met Schoonmaakjournaal mocht ik de eerste gasthoofdredacteur zijn. Wat leuk! En nu zien jullie mij weer hier, als gastredacteur, maar niet voor even, maar voor blijvend. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, ik combineer vrijheid, aandacht voor en kennis van de schoonmaakbranche met collegialiteit. Petra en ik vormen nu samen een team. U zult mij net zoals Petra regelmatig zien op bijeenkomsten, beurzen of bij u op kantoor. Want voor uw bedrijf zetten wij ons graag samen in.

Tot ziens!

Esther van der Lelie