Blog: Discovery

Stelt u zich eens voor: een geheel zelfvoorzienende en non-touch toiletruimte. Tijdens uw toiletbezoek hoeft u niets meer aan te raken: geen deur, geen dispenser, geen toiletpapier. Er komt geen schoonmaker aan te pas, maar wel een robot, en er is een douchetoilet voor de kuisingstaak.

Toiletpapier en handdoekrollen zijn verleden tijd. En als ‘kers op de taart’ krijgt u ook nog een make-upadvies, terwijl u uw handen wast en in de spiegel kijkt. Een ruimte waar hygiëne en veiligheid onvoorwaardelijk hand-in-hand gaan en waar het spoelwater wordt gerecycled. Wordt dit onze toekomst? Wanneer?

In januari organiseerden we met Schoonmaakjournaal de Innovatietafel Toilet 2.0 en dachten we in klein comité na over het toilet van de toekomst. Over trends en technologie. Waar de hygiëneprofs de hedendaagse tankstations als grote voorbeeld van ‘gamechanging’ zien, daar zien zij voor de toekomst als grote uitdaging om van de restroom een ware rust-room te maken.

Voor het spreekwoordelijke kleinste kamertje ziet men grote stappen voor de circulaire economie, maar ook voor de sensor- en health-technologie. Of we in de toekomst een pilletje gaan slikken die onze toiletbehoefte c.q. stoelgang bepaalt? Geen idee. In ieder geval gaan de (toilet)hygiëneprofs – kijkend naar de toekomst – voor beleving en custom made. Want de toiletgroep van de (nabije) toekomst is modulair gericht en gebaseerd op het persoonlijke profiel van de gebruiker.

We dagen u uit voor een discovery volgende maand: op expeditie gaan voor de toilet experience van nu en de toekomst. De Interclean Amsterdam – van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 mei in RAI Amsterdam – biedt daar alle ruimte voor. Ook voor uw (bedrijfs)toiletruimte, want er zijn maar liefst drie hallen met leveranciers en dienstverleners van washroomproducten en -diensten. Daar kunt u ons – hygiëne- en tissuepapierproducent Katrin – uiteraard ook vinden. In hal 10, stand 305. Met onze Inclusive-dispenserlijn – voor iedereen bereikbaar. U herkent onze stand aan onze nieuwe Katrin-look: rood, wit en zwart. We nodigen wij u uit om te komen ontdekken. Om te komen zien. Om te komen ervaren. Om nu al in de toekomst te stappen.

Discover the Katrin world!

Ralph Vodegel,
sales manager Benelux van Katrin

Over Katrin
Katrin, het B2B-merk van Metsä Tissue, is een van oorsprong Fins bedrijf met 10 fabrieken, 2800 medewerkers en € 1 miljard omzet. Katrin biedt professionele hygiëne-oplossingen met tissue-papierproducten en Inclusive-dispensers. De hygiëne-oplossingen zorgen in iedere organisatie voor een doelmatig en effectief gebruik. Dat bespaart verbruiksmateriaal, loonkosten én het milieu.