Vijf klanten over bekroonde Quick & Easy: vele voordelen en meer schoonmaakrendement

tana-quick-easy-cleaning-beltQUICK & EASY is een draagbaar doseersysteem ontworpen voor de circulaire economie. Het behoeft geen installatie, noch instructies en garandeert een vaste dosering. Het eenvoudige plug-and-foam systeem kan elk oppervlak snel en veilig de baas. De foam-formules zijn Cradle-to-Cradle GOLD gecertificeerd en hun verpakkingen zelfs C2C Bronze. QUICK & EASY werd al tweemaal bekroond voor zijn innovatieve kwaliteiten: op de London Cleaning Show en op de ISSA/Interclean in Amsterdam. Wat zijn de voordelen van het systeem in de praktijk? Schoonmaakjournaal sprak met Eric Van Raemdonck, general manager van Werner & Mertz Professional Benelux, en met enkele klanten.

Met de QUICK & EASY duospray koppel je een flacon van 325 ml voor kraantjeswater en een schoonmaakproduct in een concentraatflacon van 325 ml aan elkaar. Er komen vijf verschillende producten – allemaal met Europese Ecolabel en CLPQuick & Easy-vrij* – in de concentraatflacon: TANET interior (interieur- en spiegelreiniger), TANEX performa (voor het krachtig periodiek onderhoud van het interieur), SANET daily (sanitairreiniger voor dagelijks gebruik), SANET power (voor het krachtig periodiek onderhoud van het sanitair) en GREASE off (krachtige keukenontvetter).

Eric Van Raemdonck, wat is er zo bijzonder aan QUICK & EASY?
“QUICK & EASY is een draagbaar doseersysteem, dat veiligheid, ergonomie en productiviteit voorop stelt en bovendien beantwoordt aan de circulaire economie.”

Waarom kan deze oplossing innovatief genoemd worden?
“Het is één systeem dat voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt: in de keuken, voor het sanitair en het interieur. Meestal hebEric Van Raemdonk_3343 - foto Henk Snaterse je daarvoor verschillende sprays nodig en moet je dus constant switchen, maar met ons duospray-systeem hoeft dat dus niet.”

Wat zijn de voordelen van QUICK & EASY?
“Omdat de spray met ergonomische trekker op basis van schuimvorming werkt, is het systeem veilig in gebruik. Het garandeert ook een vaste en automatische productverdunning en besparing van detergent. Onnodige verplaatsingen voor het oppikken van een andere spray behoren bovendien tot het verleden. Dat levert toch wel een tijdsbesparing op. En contaminatie van een verdunde oplossing is uitgesloten. De waterflacon is hervulbaar aan elk waterkraantje. Een klassieke spray dient overigens na de werkzaamheden geledigd te worden om bacterieontwikkeling te vermijden. Bij QUICK & EASY moet dit enkel met de waterflacon gebeuren.”

In welke sectoren wordt het systeem vooral ingezet?
“QUICK & EASY wordt succesvol gebruikt in ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, in de hotelschoonmaak, de kantoorschoonmaak en ook mobiele schoonmaakploegen hebben er baat bij.”

Vijf klanten over QUICK & EASY
Het AZ Delta in Roeselare gebruikt QUICK & EASY nu negen maanden. Suzy Gruyaert, manager Hoteldiensten bij AZ Delta: “We gebruiken het systeem vooral voor het reinigen van het interieur en sanitair. We kozen voor QUICK & EASY, omdat de beide compartimenten makkelijk uit te spoelen zijn, het systeem zelf het product doseert en gemakkelijk en veilig is in het onderhoud.”

Het AZ Oudenaarde gebruikt het spraysysteem al iets langer, maar zet het ook voornamelijk in voor de schoonmaak van het interieur en sanitair. Martine Magherman, preventieadviseur bij AZ Oudenaarde, licht de voordelen toe: “De foam zorgt voor minder irritatie, bijvoorbeeld aan de ogen van de poetsvrouwen, en reinigt ook gewoon beter dan andere producten. De spray ligt makkelijk in de hand, zorgt zelf al voor dosering en je moet geen zeepoplossing maken in een emmer, wat tijd bespaart.”

Stad Gent zit in een testfase. “We gebruiken QUICK & EASY voor het ontvetten van keukenoppervlakken,” zegt Marc Vandergucht, adjunct-verantwoordelijke van Stad Gent. “We zijn nieuwsgierig naar het product door de automatische dosering en de correcte labelling, waardoor we steeds in orde zouden zijn bij de hygiënecontrole van onze keukens.

Bij bpost hebben ze het product net vast in gebruik genomen. Luc Dujardin, coördinator Coc Cleaning bij bpost: “De testgroep was unaniem positief. Het grootste pluspunt is de automatische dosering, waardoor overdosering tot de geschiedenis behoort en er zuinig met de detergenten kan omgesprongen worden.

QUICK & EASY wordt bij ons gebruikt voor dagelijks en periodiek schoonmaken van hotelkamers in heel Nederland”, aldus Eric Van Kroonenburg van Hendriks Hoteldiensten. Zij gebruiken het product al enkele jaren. “Het is makkelijk in gebruik, de dosering is altijd correct en we zijn fan van het cradle to cradle-principe, dat Werner & Mertz zich eigen heeft gemaakt.”

*CLP-vrij bij gebruik (behalve SANET power)

Over Werner & Mertz
Werner & Mertz Professional is een pionier op het vlak van integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten voor de professionele institutionele en industriële sector. tana PROFESSIONAL en green care PROFESSIONAL zijn de twee voornaamste merken in Europa.

Het beschermen van hulpbronnen, duurzaamheid en het behoud van de biodiversiteit zijn altijd de hoofdbetrachting geweest van de Werner & Mertz Group, die EMAS-gecertificeerd is en de “LEED Platinum” ontving voor haar hoofdkantoor in Mainz.

De Werner & Mertz Group is al meer dan 150 jaar nauw verbonden met de plaats Mainz. De groep bestaat al meer dan 140 jaar en opereert volgens de principes van een milieuvriendelijke en duurzame zakelijke aanpak. Ze ziet duurzaamheid niet als een tijdelijke trend, maar als een traditie binnen de onderneming die op dagelijkse basis toegepast wordt.

×