Wordt Katrin Inclusive dispenser collectors item van Roda JC?

schoonmaakjournaal-katrin-sblplus-roda-jcToilethygiëne voor voetbalsupporters: het maakt ze geen bal uit. Wie het stadion van Roda JC binnenloopt, ziet dat dit zeker niet geldt voor de eredivisevoetbalclub uit het Zuid-Limburgse Kerkrade. Dit jaar koos Roda JC in nauwe samenwerking met SBLplus voor de nieuwe Inclusive-dispenserlijn van Katrin: “Ze passen perfect bij onze huisstijl en voldoen aan onze eisen.” En die eisen zijn hoog, met het oog op de piekmomenten tijdens de wedstrijden, bezocht door zo’n 14.000 voetbalfans. Maar dat de Katrin Inclusive dispensers een collectors item zouden kunnen worden, dat had niemand kunnen bevroeden.

We wilden een nieuwe look in onze toiletgroepen en hebben heel veel tijd en energie in het ontwerp van de Katrin-dispensers gestoken. Deze moesten passen bij onze zwart-gele huisstijl”, legt Marco Labee uit. Als stadionmanager van Roda JC is Labee verantwoordelijk voor het ‘reilen en zeilen’ van het imposante stadion in Kerkrade. “Van spits tot schoonmaker”, zoals hij het zelf samenvat.

Hoe het begon
Dat Roda JC aan de diverse klantenlijst van Katrin is toegevoegd, is mede te danken aan deschoonmaakjournaal-katrin-inclusive-roda-jc samenwerking met SBLplus. “Tijdens een bekerwedstrijd tussen Roda JC en PSV was SBLplus shirtsponsor. Dat leverde zoveel reacties op, dat we gevraagd werden voor de facilitaire ondersteuning. Roda JC doet bij voorkeur zaken met lokale ondernemers. Omdat wij bovendien mensen met een beperking op de werkvloer inzetten, en Roda JC MVO hoog in het vaandel draagt, was daar een klik”, vertellen directeur-eigenaar Waut Ringens en regiomanager Jeroen Stroucken.

De zilveren jubilaris SBLplus kenmerkt zich door zijn brede werkveld: “We voelen ons thuis in een groot aantal branches en sectoren, en denken graag met onze klanten mee. Hoe kunnen we ze optimaal ondersteunen; we bekijken elke aanvraag vanuit de breedte. Maar ook: hoe kunnen we die werkzaamheden zo (kosten)efficiënt mogelijk voor onze klanten uitvoeren? Dat is onze toegevoegde waarde. De ‘plus’ van SBLplus.

Voor iedereen
We hebben veel ervaring met de Katrin-dispensers van Metsä Tissue”, merkt Ringens op. “De toiletdispensers zijn kwalitatief goed, zijn degelijk en kunnen piekmomenten,  die er vooral in de pauze van een voetbalwedstrijd zijn, prima aan. Er is nooit een tekort aan toiletpapier of papieren handdoekjes bijvoorbeeld”, vult Stroucken aan.

Marcel Speth, key accountmanager Katrin bij Metsä-Tissue: “Eind 2015 lanceerden we Inclusive: geavanceerde dispensers met een nieuw design, ontworpen voor iedereen. Inclusive Design betekent dat de dispensers voor iedereen zijn bedoeld: universeel toegankelijk, functioneel en gemakkelijk door iedereen op elke plek te gebruiken.”

Hoge eisen, hoge ogen
Roda JC huisvest in een van de mooiste stadions”, vervolgt Speth. “Net als andere stadions liggen de eisen voor toiletdispensers hier hoog, want er is een snelle doorloop. De dispensers moeten dus degelijk en betrouwbaar zijn, maar ook ‘hufterproof’ en gebruikersvriendelijk. En bovendien moeten ze over voldoende voorraad zoals papier en zeep beschikken, want toiletgebruikers willen niet misgrijpen.”

Voor Inclusive gelden ook aantrekkelijke voorwaarden voor de levering en servicing; zie hier een match met de Plus van SBLplus. Labee: “We kijken naar kwaliteit, maar ook naar ons sponsorsbestand. Daar werken we bij voorkeur mee samen. Natuurlijk is het voor de inkoop heel belangrijk om de kosten in de hand te houden. Ook in maatschappelijk opzicht. Vanuit Roda JC zetten we ons daarvoor in via de stichting Roda JC Midden in de Maatschappij. De Katrin-dispensers voldoen daar zeker aan. Maar we wisten niet dat ze zo mooi zouden worden. We moeten nog oppassen dat de dispensers geen collectors item worden.”

Over Katrin Inclusive
Aan het ontwerp en de lancering van de Katrin Inclusive dispenserlijn ging een lange periode van onderzoek en testen vooraf. Henrik den Ouden Runshaug, project engineer: “Een van de voornaamste resultaten van mijn onderzoek was dat de dispensers aan de muur te onzichtbaar zijn. Dus moesten we bijvoorbeeld voor blinde gebruikers, kinderen en ouderen ook een creatieve inspanning leveren.” Hoe Katrin dit aanpakt? Laat u in 3 minuten informeren en inspireren met dit filmpje.

Over SBLplus
‘We support your facilities’ is de slogan van SBLplus. De facilitair dienstverlener is gevestigd in Landgraaf en kenmerkt zich door zijn uitgebreide dienstenpakket voor facility support: van schoonmaak en industriële reiniging tot het leveren van kantinediensten en de verkoop van schoonmaakproducten.

Over Roda JC
Roda JC is de volksclub in Limburg, sterk verankerd in de regio: verbindt mensen met elkaar, brengt mensen samen, verbroedert en is een platform om nieuwe toekomst vorm te geven. Roda JC is een voetbalclub met een mijnverleden; de regio heeft de kracht zichzelf te transformeren. Het koempel DNA is onze verbinding en de relatie met Roda JC is onze trots.

×