Werner & Mertz Quick & Easy: briljantje onder de schoonmaakinnovaties

Quick & EasyDe meest briljante innovaties zijn vaak gebaseerd op een combinatie van bestaande producten en maken een uniek concept mogelijk. Neem de iPhone, die Steve Jobs begin 2007 introduceerde: een combinatie van een iPod, een mobiele telefoon en een internet ‘communicator’. Wie QUICK & EASY van Werner & Mertz leert kennen, ziet een overeenkomst. Want ook dit is een opzienbarende innovatie, gebaseerd op een combinatie van producten en hulpmiddelen. Eric Van Raemdonck, general manager Benelux van Werner & Mertz, vertelt over het draagbare doseer- en schoonmaaksysteem. Reeds voor haar lancering op de ISSA/INTERCLEAN gooit Quick & Easy met een nominatie voor de Innovation Award hoge ogen. 

Komt aan het duwen van en trekken aan zware werkwagens met het Quick & Easy een einde? “Het zou zo waar kunnen. De QUICK & EASY voorziet in een heupgordel met daaraan een gekoppelde flacon water en flacon reinigingsmiddel. De naam QUICK & EASY verraadt het al: de schoonmaker kan direct aan de slag met het eenvoudige plug-and-spray systeem voor het reinigen van bijvoorbeeld oppervlakken of sanitair in kantoren, zorginstellingen of hotels”, legt Eric Van Raemdonck uit.Eric van Raemdonck - Werner & Mertz

Ontwikkeling
QUICK & Easy combineert bestaande hulpmiddelen blijkt uit de woorden van Van Raemdonck. “Het sprayen kennen we al uit de jaren negentig, maar we hebben het systeem nu voorzien van een andere spraykop, die schuim sprayt om verneveling op andere oppervlakken én om allergische reacties te voorkomen. Daarnaast is bacterievorming in sprayflacons een valkuil; ook daarvoor hebben we in een oplossing voorzien met een apart flacon water, die op het einde van de schoonmaakronde wordt geleegd en bij aanvang van het werk wordt gevuld met vers kraanwater. Indien nodig, kan de waterflacon tussentijds natuurlijk ook worden gevuld. Verder voldoen de verpakkingen van QUICK & EASY uiteraard aan de normen voor circulaire economie. Vele producten van het green care PROFESSIONAL gamma zijn immers in 2014 cradle-to-cradle gecertificeerd. Kortom, de werkmethode is vereenvoudigd, verbeterd en verduurzaamd.”

Volledig safe
Wat in praktijk nog al eens gebeurt, is dat schoonmakers tijdens het poetsen zelf chemie moeten maken door een reinigingsmiddel of concentraat te mengen met water. “Wij voorkomen dat doordat QUICK & EASY een sluitend systeem is. Het is volledig safe”, benadrukt Van Raemdonck.

Ter indicatie van het werkoppervlakte van de QUICK & EASY: met één flacon reinigingsmiddel kunnen bijvoorbeeld meer dan 1100 wastafels worden gereinigd, uitgaande van twee foam sprays per wastafel. Met dit draagbare doseer- en schoonmaaksysteem kan de schoonmaakmedewerker dus op ergonomische en duurzame wijze snel vele meters maken.

Praktijkvoorbeeld
Bij QUICK & EASY is één spuitbus per gebruiker voldoende voor verschillende toepassingsgebieden. Het poetspersoneel kan dus zeer flexibel switchen met deze duospray. In een hotelkamer poetst men bijvoorbeeld eerst met TANET interior; zodra men in de badkamer aan het werk gaat, wordt het interieurreinigerconcentraat losgekoppeld en gespoeld met kraantjeswater om vervolgens bijvoorbeeld SANET daily te monteren en verder te werken.

Over QUICK & EASY
QUICK & EASY is een duospray, waaraan een flacon van 325 ml voor kraantjeswater en een schoonmaakproduct in een concentraatflacon van 325 ml gekoppeld worden. Momenteel komen er vijf verschillende producten – alle met Europese Ecolabel en CLP-vrij in de concentraatflacon (op een product na Tanex Performa ): TANET interior (interieur- en spiegelreiniger), TANEX performa (voor het krachtig periodiek onderhoud van het interieur), SANET daily (sanitairreiniger voor dagelijks gebruik), SANET power (voor het krachtig periodiek onderhoud van het sanitair) en GREASE off (krachtige keukenontvetter).

Kennismaken
Wordt QUICK & EASY in combinatie met een microvezeldoek de nieuwe ergonomische en duurzame trend in schoonmaken? In ieder geval doet deze innovatie op de ISSA/INTERCLEAN Amsterdam, van dinsdag 10 tot en met 13 mei, haar intrede in de schoonmaakwereld. U wordt uitgenodigd om kennis te komen maken op stand va Werner & Mertz nummer 321 in hal 4 (achter de Europahal).

Nieuwsgierig? Op YouTube kunt u nu reeds kennismaken met QUICK & EASY.