Voorzitter aanstaand FMG-congres Jan van Haaster: “Voeding, inkoop en hygiëne-driehoek”

Jan van Haaster - FMGMet de alledaagse praktijk van hygiëne, inkoopcases, trends, en do’s en don’ts voor het inkopen van eten en drinken voor kleinschalige woonvormen belooft het congres van FMGezondheidszorg Van zorgen voor, naar zorgen dat  wederom een veelzijdige en interessante middag te worden “Alle facetten van inkopen, eten en drinken, hygiëne en facility management voor kleinschalige woonomgevingen komen aan bod”, blikt Jan van Haaster vooruit. Hij is dagvoorzitter van het komende FMG-congres, op dinsdag 21 april bij GGz Centraal in Amersfoort. Voor de deelnemers een middag van herkenning en inspiratie.

Als hoofd BHV & veiligheid en arbo-coördinator is Jan van Haaster verbonden aan HVO-Querido. Het bedrijf ondersteunt, begeleidt en biedt zorg aan mensen die zelf opnieuw de regie over hun eigen leven willen krijgen. Bijvoorbeeld aan mensen die het moeilijk vinden om zelfstandig te wonen, dak- of thuisloos zijn of andere maatschappelijke of psychosociale of psychiatrische problemen hebben.

Met deze missie in het achterhoofd en de jarenlange ervaring van Van Haaster in het facilitaire werkveld is het congresvoorzitterschap op 21 april in vakkundige handen. “Een aantal jaren geleden was ik ook dagvoorzitter van een congres van FMG over voeding. Daarnaast ben ik sinds negen jaar positief kritisch lid van FMG”, verklaart Van Haaster zijn rol.

Verrassend en inspirerend
GGz Centraal, gevestigd aan de Utrechtseweg in Amersfoort, vormt het toneel voor het aanstaande FMG-congres. Hoewel het programma diverse verrassende onderdelen bevat, is reeds bekend dat Roy Martini van Intrakoop, Peter Molenaar van GGD Amsterdam, en Yvonne Nieland van GGz Centraal garant staan voor de invulling van het congresprogramma Van zorgen voor, naar zorgen dat. Voor en na afloop van het plenaire deel is er volop gelegenheid om te netwerken, en om bij en na te praten.

What’s in it for me?
Van Haaster over hetgeen de congresdeelnemers gaan vinden op het congres: “Vanuit de driehoek voeding, inkoop en hygiëne worden ze vooral gevoed hoe zij hun interne organisatie kunnen inrichten. De valkuil bij kleinschalige woonvormen is vaak dat men denkt zoals thuis, maar privé bestaan er geen wettelijke kaders voor hygiëne bijvoorbeeld. ‘Als ik kan zwabberen, kan ik schoonmaken’; zo werkt het dus niet voor schoonmaak. En ook niet voor voeding en veiligheid. Want wie weet en houdt in de gaten dat de pakken melk die tijdens de lunch op tafel staan een dag korter dan de aangegeven datum houdbaar worden?”

Veel praktijk
Wat de beste inkoopoplossing voor eten en drinken is, zal Roy Martini, segmentmanager Eten & Drinken van Intrakoop, uiteen zetten in zijn presentatie Eten en drinken in kleinschalige woonvormen: inkoopoplossing uit de foodservice of retail? Yvonne Nieland, hoofd hotelservices van GGz Centraal, behandelt een inkoopcase van de maaltijdenverzorging: een aanbesteding van prestatie-inkoop. Dat infecties op de loer liggen, ook in kleinschalige woonorganisaties, weet Peter Molenaar, deskundige Infectiepreventie IZ van de grootste en oudste Geneeskundige en GezondheidsDienst van Nederland, GGD Amsterdam. Hoe je met die risico’s van infecties omgaat, doet Molenaar uit de doeken.

Van Haaster tot slot: “Met alle voorbeelden en informatie kunnen de congresdeelnemers terug naar hun interne organisatie. Het is belangrijk dat het besef er is dat de situatie in de organisatie niet zoals thuis is. Kortom, 21 april wordt een inspirerende middag!”

Reserveer deze dag alvast in uw agenda. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan ook reeds via info@fmgezondheidszorg.nl

Over FMGezondheidszorg
FMGezondheidszorg is de beroepsvereniging voor staf- en leidinggevende functionarissen in de facilitaire dienstverlening in de gezondheidszorg (cure, care & comfort). FMGezondheidszorg biedt u een platform om informatie en ervaringen uit te wisselen met facilitaire collega’s uit ziekenhuizen, zorgcentra, revalidatiecentra, gehandicaptenzorg, thuiszorg en geestelijke gezondheidszorg. Het motto van FMGezondheidszorg is: Kennis maken is kennis delen en kennis delen is kennis maken!