7 oktober 2014

Twitterinterview @IntegratieDiner: 2014-editie wordt groots in alle opzichten

Het vierde Nationaal Integratiediner op donderdag 9 oktober gaat er weer één worden in de categorie ‘groots’. Qua initiatief, qua missie, qua deelname. In aanloop naar de dag waarop 15.000 mensen aan meer dan honderd tafels door heel Nederland – thuis en in bedrijven, in ziekenhuizen, instellingen, op scholen en andere locaties – met elkaar eten, verbinden en integreren ging de redactie van @schoonmkjournal op 7 oktober via Twitter in gesprek met de organisatie van @IntegratieDiner.

@schoonmkjournal: Omschrijf het Nationaal #Integratiediner in 140 tekens. @IntegratieDiner Het Nationaal #Integratiediner is het vieren van verschillen + het verbinden van mensen = het benutten van kansen.

@schoonmkjournal: Vorig jaar hadden jullie 10 000 deelnemers, wat is nu de tussenstand? @IntegratieDiner: Ieder jaar groeit het aantal deelnemers. Dit jaar zitten we op meer dan 15.000 mensen die het verschil vieren donderdag!

@schoonmkjournal: Op welke locaties zijn jullie het meest trots? @IntegratieDiner: #GSV is het grootste met 750 deelnemers en in buurthuis @de_Mussen in de #Schilderswijk in Den Haag zijn diverse politici te gast

@schoonmkjournal: Wie komen er allemaal in de Schilderswijk eten? @IntegratieDiner: We hebben landelijke en lokale #politici uitgenodigd om mee te eten en om ook ons #manifest te ondertekenen.

@schoonmkjournal: Wat houdt dat manifest precies in? @IntegratieDiner: Om te laten zien dat je achter het #Integratiediner staat, kun je het #manifest ondertekenen: http://bit.ly/manifestnid

@schoonmkjournal: Hoe lang heeft het Nationaal Integratiediner nu eigenlijk effect? @IntegratieDiner: @Unileiden onderzoekt dit. Een speciaal fonds is gecreëerd om dergelijk onderzoek financieel te ondersteunen… /2
2/… Dit Nationaal Integratiefonds, gesteund door het bedrijfsleven, is bedoeld voor onderzoek naar integratie in bedrijven.1 Nationaal Integratiediner_8441

@schoonmkjournal: Zijn daar niet al onderzoeken naar gedaan? @IntegratieDiner: Er is onderzoek gedaan naar integratie op de werkvloer, maar alleen naar wat niet werkt en niet naar wat wel werkt.

@schoonmkjournal: Kunnen mensen zich nog aanmelden voor het Nationaal #Integratiediner van a.s. donderdag? @IntegratieDiner: Ja, dat kan via http://bit.ly/doemeeNID! We geven ook 20 kaarten weg voor ons diner in de @GrolschVeste! 

@schoonmkjournal: Wat kunnen mensen doen om die kaarten te winnen? @IntegratieDiner: Tweet ons @integratiediner waarom JIJ bij het Nationaal #Integratiediner aanwezig MOET zijn!

 

Deel dit artikel

Ook interessant: