Stephan Schmidt (Fris & Rein): “Smart Cleaning levert enkel op”

“Het succes van een schoonmaakbedrijf is voor het grootste deel afhankelijk van zijn schoonmakers. Onze goed opgeleide vakspecialisten zijn dan ook onze grootste kracht. Zij zijn betrokken bij Fris & Rein en bij onze klanten. Maar ze zijn ook flexibel en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied. Zo bieden we voor elke vraag een schoonmaakoplossing op maat. En maken we met onze verfrissende aanpak van elke schoonmaakklus een succes!” Wie deze introductie op de website van Fris en Rein leest, vindt het een vanzelfsprekendheid dat Fris en Rein zich inzet voor innovatie, kwaliteit, duurzaamheid, efficiëntie en ergonomie. De intensieve samenwerking met Crohill en de inzet van de Smart Cleaning-methode is dan ook een vanzelfsprekendheid.

“Fris en Rein past perfect bij Crohill. We zijn ze tegengekomen, waren direct enthousiast over de Smart Cleaning-methode en hebben samen de inzet van de methode door onze schoonmakers en bij onze klanten ontwikkeld. Denk aan opleiding, logistiek en het wasproces van de moppen en doeken.”

Ambitie en innovatie
Aan het woord is Stephan Schmidt, sinds 12 jaar in dienst van Fris & Rein. “Begonnen als stagiair en via diverse functies opgeklommen tot lid van het managementteam”, vertelt hij met gepaste trots. Fris & Rein is opgericht in de jaren tachtig en uitgegroeid van een klein lokaal schoonmaakbedrijf naar een middelgrote regionale dienstverlener in totaalschoonmaak. “We zijn een full-service schoonmaakdienstverlener. We zijn bijzonder omdat we ambitieus en innoveren. Omdat we verbeterslagen maken in kwaliteit en efficiëntie. Omdat we inzetten op ergonomie, apps en duurzame oplossingen.”

Stralend schoon
Van kantoren tot flatgebouwen, van industrie tot zorginstellingen; dagelijks en periodiek, glas en vloer: de 300 vakmensen die Fris en Rein in dienst heeft, pakken het op en aan. Het full-service schoonmaakbedrijf zet daarvoor de Smart Cleaning-methode van Crohill in. Stephan Schmidt: “Het is echt schoner, lichter en sneller. De Smart Cleaning-materialen en middelen absorberen het vuil in plaats van het te verspreiden. Neem dit voorbeeld: we sprayen een vloer, trap of tegelwand in met een vernevelaar, zodat het product de tijd heeft om in te werken om het daarna op ergonomische wijze echt schoon te krijgen. Vroeger of eerst deed je de vloer met een mop afnemen, maar een mop raakt vol en neemt geen vuil op. Toen we kennismaakten met Smart Cleaning, zijn we met een test gestart. Daar waar bijvoorbeeld randvergoring plaatsvond en residu achter bleef, zijn de vloeren dankzij de Smart Cleaning-methode nu stralend schoon.”

Samenwerken
Fris & Rein en Crohill werken nu een jaar samen. Schmidt: “Het is prettig samenwerken met Crohill. Oscar Oostelbos is onze accountmanager, maar het hele team van Crohill denkt mee en is actief in opleiding en ondersteuning.”

Over break even – oftewel: wanneer wordt Smart Cleaning interessant – zegt Schmidt: “Bij ongeveer 2,5 uur schoonmaken per dag levert Smart Cleaning al op. We verzorgen voor VVE’s de schoonmaak van heel veel trappenhuizen. We hebben daarvoor 10 auto’s met 40 medewerkers fulltime aan de slag. Zij komen om 7 uur ’s ochtends op de zaak om de schone en gedesinfecteerde moppen en doeken op te halen en ’s middags om 15.00 uur leveren zij de vuile was weer in. Op ons hoofdkantoor hebben we een eigen wasmogelijkheid, dus kunnen we het wasproces efficiënt en op juiste wijze aanpakken.”

Het levert enkel op
“Het is niet duurder dan traditionele schoonmaak”, weet Schmidt. “Het gaat ons overigens niet zo zeer om wat het óns op levert. Nee, het gaat om wat het de klant oplevert. Dat is belangrijk. Die heeft een schoner resultaat, en onze schoonmaakmedewerker kan het werk lichter verrichten. Dat maakt klant en medewerker tevreden. Het is een gemiste kans als je Smart Cleaning niet gebruikt. Dus wil je je opdrachtgever echt blij maken, dan moet je deze methode toepassen.”

Over Fris en Rein
Fris & Rein levert een compleet schoonmaak- en onderhoudspakket tegen concurrerende tarieven. Met reguliere schoonmaakdiensten voor bedrijfspanden en publieke ruimtes, maar ook met specialistische schoonmaakdiensten, zoals glasbewassing en graffitiverwijdering. Onze frisse no-nonsensementaliteit heeft in combinatie met onze afspraak-is-afspraakmentaliteit geleid tot een uitstekende reputatie.

Laat u in 93 seconden inspireren over Fris & Rein en Smart Cleaning: