3 september 2013

SteamPLUS in de praktijk: uniek in al zijn facetten

In 2006 introduceerde Meclean uit Terneuzen de hogedruktrailers. Sindsdien zijn er honderden trailers gebouwd voor klanten in binnen- en buitenland. De revolutionaire SteamPLUS-techniek – die de reinigingseigenschappen van stoom en de effectiviteit van hogedruk met water combineert en waarmee zonder reinigingsmiddelen en zonder beschadigingen fantastische reinigingsresultaten worden behaald – heeft deze opmars een extra boost gegeven. Niet verwonderlijk dat Meclean is uitgegroeid tot een van de grootste fabrikanten van hogedruktrailers in Europa. Vier klanten vertellen over hun ervaringen met SteamPLUS.

Gevelmeesters
“We hebben onze Trailerpack 350/18 x 2 met SteamPLUS ingezet op een drie maanden durende klus. De machine draaide in drieploegendienst volcontinue en 24 uur per dag op stoom. Het werk bestond uit het zonder aantasting van de ondergrond verwijderen van verf van binnenmuren in een groot historisch pand. Dit is mede gelukt, doordat we samen met Meclean het onderhoud en service op de machine, in het weekend en op locatie konden laten doen. De machine en de service van Meclean hebben zich in deze periode bewezen. De benodigde service en de ontstane kalkverstopping door de vele draaiuren losten Meclean snel en goed op. We verwachten dan ook in de toekomst met deze machine meer grote klussen te kunnen doen.”
Xander Nuijs, algemeen directeur Gevelmeesters

Gebr. Griekspoor
In 2010 kozen we voor een Meclean-hogedruktrailer, omdat bij een slanglengte van 50 meter nog steeds zo’n 150 (aan de spuitkop) kan worden behaald. We behaalden daardoor met minder druk meer resultaat. Tijdens ons bezoek aan het bedrijf in Terneuzen zagen we dat er in productie en organisatie een hoge kwaliteitsstandaard wordt gehanteerd, wat in onze ogen een vereiste is om tot een gedegen samenwerking te komen op langere termijn. Onze tot op heden opgedane ervaringen bevestigen dit.”Erwin Strik, bedrijfsleider afdeling Coating Services

DCS Schoonmaakbedrijf
“Na vier jaar probleemloos en zonder storingen te hebben gewerkt met onze eerste Meclean-hogedrukunit (aangeschaft in 2006), hebben we begin 2010 een tweede 350 bar hogedrukunit met SteamPLUS-systeem aangeschaft. Onze nieuwe Trailerpack-hogedrukunit met SteamPLUS-systeem heeft onze mogelijkheden als allround schoonmaakbedrijf vergroot én we besparen op kosten omdat zonder chemie kan worden gereinigd.”
Dik Bulk, directeur DCS Schoonmaakbedrijf

SGU Services
“Als gecertificeerd gevelonderhoudsbedrijf is het voor ons belangrijk, dat wij met goedgekeurde, betrouwbare en volgens wettelijke voorschriften gebouwde hogedrukunits werken. De Meclean-hogedruktrailer die we in 2009 hebben aangeschaft, voldoet aan al deze eisen. Dat de trailer er ook nog goed uitziet, is een extra pluspunt!”
Abrar Khan, algemeen directeur SGU Services

Acquisitie naar aanleiding van deze publicaties wordt niet op prijs gesteld. 

Deel dit artikel

Ook interessant: