Sponsor Nocore: “Accent Schoonmaakgolfdag ligt op informeel samenzijn”

Traditiegetrouw vindt de Nationale Schoonmaakgolfdag op de derde dinsdag van september plaats. Zo ook dit jaar: op dinsdag 18 september op Golfclub Haverleij in Den Bosch. Traditiegetrouw wordt de dag financieel mogelijk gemaakt door drie partijen: softwareleverancier Nocore, totaalleverancier Piecom en dit jaar voor het eerst Consensus Services,  specialist in hygiene & health. In het drieluik Sponsors Schoonmaakgolfdag spreken we als eerste met Ad Klösters, directeur Nocore Group.

“Al met de organisatie van de eerste Schoonmaakgolfdag, 11 jaar geleden, hadden we het doel goed voor ogen: een dag voor de schoonmaakbranche organiseren, waarbij het accent ligt op informeel samenzijn, een dag voor ontmoetingen en met elkaar delen. Als sponsoren, Nocore, Piecom, voorheen CWS en nu Consensus Services, hebben we hierin altijd één lijn gevolgd. En de deelnemers van de golfdag omarmen het idee ook. Het concept voor de Schoonmaakgolfdag op 18 september is dan ook gelijk als de 10 edities hiervoor en is toegankelijk voor golfers en clinicers.”

Oorspronkelijk idee
“Nocore werkt met veel relaties uit de schoonmaakbranche samen. We wilden destijds graag iets voor deze branche organiseren. Netwerkbijeenkomsten, beurzen en kennissessies zijn er genoeg. We misten eigenlijk een dag van gezellig samenzijn, actief bezig zijn, spontane ontmoetingen en informeel delen. Het idee voor de Schoonmaakgolfdag was geboren. Een dag die we bewust branchebreed organiseren en niet alleen voor Nocore-klanten. Frank Laurentius en Rob Boele zagen ook de meerwaarde van het organiseren van zo’n event. Zo ontstond de driekoppige sponsoring Nocore-Piecom-CWS. Na 10 jaar heeft CWS zich door het vormen van een joint-venture met Initial uit het sponsorschap teruggetrokken. Rob Boele is gebleven, nu als directeur-eigenaar van Consensus Services. Een drie-eenheid die ook na 10 jaar op eenzelfde enthousiasme drijft.”

Enthousiaste deelname
“Als je een vakevent organiseert, is het altijd afwachten hoe de doelgroep reageert. Voor de Schoonmaakgolfdag was dit geen vraag. Vanaf de eerste editie was de aanmeldingslijst al overtekend. Het liep en loopt nog steeds als een trein. Waarom? Het sociale aspect spreekt aan als ook de kwaliteit van het event. Je voelt je thuis tussen de gasten, je bent onder ‘bekenden’, want iedereen is gerelateerd aan de schoonmaakbranche. Je kunt tijdens alle activiteiten netwerken op een laagdrempelige manier. We kijken wel kritisch naar wie zich aanmeldt, een afgevaardigde van een schoonmaakbedrijf krijgt voorrang ten opzichte van een leverancier. Uiteraard zijn ambassadeurs van leveranciersbedrijven welkom, maar de dag moet informeel blijven en geen sales-netwerk-karakter krijgen.

Ook heeft de dag een toegankelijke karakter, want of je nu een golfer bent of niet, iedereen is welkom. Dat is ook altijd de insteek geweest. Naast de fervente golfers zien we dat steeds meer mensen meekomen die de clinic proberen. Ieder jaar zorgen we weer voor begeleiding van een golfpro. Deze keer hebben we Mark Reynolds bereid gevonden de clinicers van tips & tricks te voorzien. Gelukkig mogen we, op twee edities na, bijna altijd genieten van mooi weer tijdens de golfdag.”

Hooggespannen verwachtingen?
“Niet nodig, kom gewoon en doe mee. Het concept blijft eenvoudig, dat is de kracht. De gasten kunnen een gezellige dag met zo’n 150 leuke mensen verwachten, op dezelfde locatie als in 2017, hopelijk goed weer en een heerlijke lunch en walking diner. Wij, als sponsor, beleven altijd veel plezier aan het organiseren van deze dag en zullen dat ook met liefde blijven doen. Tot ziens op 18 september!”

Over de Schoonmaakgolfdag:
De Nationale Schoonmaakgolfdag vindt op de derde dinsdag van september (de 18e) plaats in Golfcllub Haverley in Den Bosch en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofsponsors Nocore, Piecom en Consensus Services, ambassadeurs Van der Windt Verpakkingen, Masugro, FacilityApps.com, CleanJack, i8 en 365 Cleanit.
De Schoonmaakgolfdag duurt van 10.00 uur tot ongeveer 21.00 uur. Om 18.15 uur vindt de prijsuitreiking plaats, gevolgd door het walking diner. 

Voor meer informatie of aanmelding, klikt u op deze link.