8 januari 2014

Prijszeker: Uniqcare maakt statement op vakbeurs Facilitair

Met hun zevende deelname is Uniqcare een vertrouwde exposant op de vakbeurs Facilitair in Den Bosch. Maar ditmaal staat de sanitaire hygiënespecialist uit Tiel op een andere plek en bemant Uniqcare een grotere stand: “We zijn qua stand meegegroeid met onze omzet”, vertelt algemeen directeur Dré Broeken. Dat Uniqcare in een krimpende markt toch een aanzienlijk groei weet te realiseren, is opmerkelijk. Zo ook zijn de inrichting van de spreekkamer op de stand, de nieuwe verrassende look van een rvs-dispenserlijn én het baanbrekende klantenconcept: Prijszeker.

“Prijszeker is de nieuwe vorm van en norm voor transparantie in de markt van sanitaire hygiëne”, stelt Dré Broeken als we hem daags voor de vakbeurs Facilitair spreken. “We geven daarmee tegengas aan de prijsverhogingen, die klanten jaarlijks ongemerkt doorberekend krijgen en bij een contract van vier jaar tot enkele tientallen procenten kan oplopen. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Ook niet dat als een klant z’n facturen nooit en niet regelmatig vergelijkt hem de enorme prijsverhoging niet opvalt.” De Uniqcare-directeur vervolgt: “In de huidige markt zie je nieuwe klanten tegen soms zeer lage prijzen gecontracteerd of aanbesteed worden, maar dat de oude klanten dus het risico lopen dat zij het kind van de rekening worden. Na reclamatie krijgen ze dan een ‘crisiskorting’, die de klant zelf heeft betaald. Wij lossen dat op door huurcontracten van twee of drie jaar af te sluiten en de prijs vanaf het begin tot het einde van de huurperiode vast te zetten. Onze klanten zijn zo zeker van hun prijs en hetgeen ze betalen. Prijszeker dus.

Bamboe
Het assortiment van Uniqcare bestaat uit een grote collectie luchtverfrissers, dameshygiëneboxen, handdoekautomaten, vouwhanddoekdispensers, heteluchtdrogers, toiletroldispensers, toiletbrilreinigers, zeepdispensers en afvalbakken. Van budget tot fraai rvs-design. Ook daarin is een primeur op de vakbeurs Facilitair te bespeuren: “We brengen een complete dispenserlijn van rvs met bamboe. Dat bamboe-detail geeft een zeer verrassende en compleet andere look dan we gewend zijn”, vertelt Broeken enthousiast.Uniqcare - team - foto Henk Snaterse

Op uw gemak
Wie op z’n gemak bijvoorbeeld over de prijszekere prijzen van deze nieuwe rvs-dispenserlijn wil praten, kan op de nieuwe en grotere stand in hal 1 (nummer 1.043) zitting nemen in de spreekkamer. Een spreekkamer met een tafel – niets bijzonders dus – maar met zetels waar beroepsdeformatie zeker van toepassing is. Komt dat dus zien!

Samenwerkingen
Zoals gemeld, groeit Uniqcare in een markt die al jaren krimpende is. “Een van onze nieuwe contracten is met de Stichting Careyn – een organisatie voor thuiszorg, verpleging en verzorging en maatschappelijke dienstverlening. Voor deze stichting gaan we circa 125 locaties van dispensers voorzien. Dat zijn dus duizenden dispensers”, vertelt Broeken met trots. “Op donderdagmiddag gaan we het contract met Stichting Careyn door de ondertekening ervan bekrachtigen op onze stand.”

Een ander moment van samenwerking is die met het organisatieteam van De Beste Schoonmaker 2014-verkiezing. Die vindt niet op de stand van Uniqcare, maar wel op donderdagochtend op de vakbeurs plaats. “We ondersteunen de vakverkiezing voor Nederland en België uit respect voor de vakmensen op de werkvloer. Immers, zij maken onze schoonmaaksector en verdienen een podium vol trots, waardering en vakmanschap. Daar werken we graag aan mee.”

MVO
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een van de krachten van Uniqcare. Niet verwonderlijk dat de sanitair hygiënespecialist partner van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) is en de darmcolleges van de MLDS Academie – een initiatief van de MLDS ondersteunt. “Deze maand start het grote, landelijke bevolkingsonderzoek naar darmkanker, waartoe het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport heeft besloten voor Nederlanders tussen de 55 en 75 jaar. Daarnaast zijn er de darmcolleges van de MLDS Academie. Publiekscolleges door Nederlandse darmkankerexperts, die op een toegankelijke manier vertellen over darmkanker en de ontwikkelingen hierin. Kennis over darmkanker kan levens redden. Als we met onze steun daaraan een bijdrage kunnen leveren, is dat toch fantastisch?”

Bezoek Uniqcare op de vakbeurs Facilitair, van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 januari in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, hal 1, standnummer 1.043. Noviteiten en bijzonderheden: het Uniqcare Prijszeker-concept, rvs-dispenserlijn met bamboe, contractondertekening met stichting Careyn en de steun aan de Maag Darm Lever Stichting en de MDLS Academie. Daarnaast is Uniqcare Fan van De Beste Schoonmaker 2014

Deel dit artikel

Ook interessant: