18 mei 2015

Piecom Innovatiedag Longlife: gouden product voor duurzaam vloeronderhoud

Van vloeren liggen er de meeste vierkante meters, maar hoeveel geld er in Nederland omgaat in vloeronderhoud? Veel. Evident hieraan: er kan veel mee worden verdiend of verloren. Belangrijk dat het schoonmaakbedrijf of de vloerenspecialist een goed product in handen heeft, waarmee een schoon, glanzend, niet slippend maar wel slijtvast resultaat wordt behaald. Kortom, een product dat oplevert. Ook in tijd en winst. En in duurzaamheid. Ecopionier Werner & Mertz introduceerde recent green care PROFESSIOINAL LONGLIFE Complete. “Revolutionair”, noemt totaalleverancier Piecom het.

Zo’n typering was voor gastheer Frank Laurentius en zijn team meer dan voldoende aanleiding om een Innovatieworkshop te organiseren. Op 8 mei was dat het geval. Met LONGLIFE als ‘hoofdgast’, en de Twister Pads van Wecoline en de vloerreinigers van Numatic als sidecicks. De aanwezigheid van bedrijven als Dolmans, Hago, CSU, schoonmaakbedrijf Per Plex, DGG Schoonmaak en Compass Group bevestigden de importantie van goed en duurzaam vloeronderhoud.

Compleet systeem
Met green care PROFESSIONAL LONGLIFE Complete lanceerde Werner & Mertz vorige jaar, zoals de naam al doet raden, een compleet systeem voor vloeronderhoud. “De vraag van de markt was om een optimaal product te ontwikkelen die bruikbaar is voor harde en zachte vloeren en aan tal van voorwaarden voldoet”, legt Jan Vandenhende van Werner & Mertz uit. “Het is LONGLIFE geworden. Een dispersie, met bijzonder veel weerstand, maximaal slijtagebestendig is en langdurig voor een mooi uitzicht zorgt.”

Uitvoerig getest
Voordat LongLife werd geïntroduceerd, is het product uitvoerig getest op tientallen locaties, met verschillende vloeren en onder verschillende omstandigheden, zoals verkeersintensiteit en gebruikte wassen van andere leveranciers. Enkele pluspunten die Vandenhende benoemt: “LONGLIFE verpoedert niet. De bescherming blijft veel langer liggen. Als men nu diep stript, kan men volgend jaar volstaan met sprayen. Er kan dus ook heel veel tijdswinst worden geboekt.”

Naar beter vloeronderhoud
Kunnen we met z’n allen naar een beter vloeronderhoud? Ja, “het komt ‘Piecom-bello’ in orde. Filip Peeters van Werner & Mertz benoemt de case van scholengemeenschap Pieter Zandt: “Daar werd 80% van de schoonmaaktijd besteed aan vloeronderhoud. Er bleek amper tijd om de toiletten te reinigen.” Dat dit een prachtige case is, mag de intensiviteit benadrukken waarmee de vloer werd gebruikt, want dagelijks passeren 1700 leerlingen de vloer. Daarnaast bespaarde de scholengemeenschap – die het schoonmaak in eigen beheer uitvoerde – maar liefst 30% op tijd. En behoeft het vloeronderhoud veel minder frequent de grondige aandacht. Zie hier hét grootste winstpunt voor schoonmaakbedrijven en vloerspecialisten.

Duurzaam geproduceerd
green care PROFESSIONAL COMPLETE blijkt een zogenaamde hardloper in de zorgsector te zijn. Vandenhende legt uit waarom: “Daar wordt veel handdesinfectie gebruikt, dat nog al eens op de grond valt en in de vloer vreet. Dat gebeurt bij LONGLIFE niet; het gemorste kan slechts verkleuren.” Tot slot: LONGLIFE is, net als alle producten van Werner & Mertz, duurzaam geproduceerd. Voor Piecom, als MVO’er, een zeer belangrijk punt om dit product in haar uitgekiende assortiment op te nemen.

Praktijkcase
Door de hal van de hoofdvestiging van scholengemeenschap Pieter Zandt in Kampen passeren dagelijks zo’n 1700 leerlingen. Het linoleum dat er sinds de opening van de nieuwbouw in 1995 ligt, vertoonde na bijna 20 jaar duidelijke slijtage. Leverancier en eco-pionier Werner & Mertz Professional bekeek hoe het linoleum weer kon worden opgefrist. Eind april 2014 startte een uitgebreide testperiode, waaruit green care PROFESSIONAL LONGLIFE Complete van Werner & Mertz uiteindelijk als beste vloerverzorgingssysteem uit de bus kwam. Bovendien is het product dan ook nog eens duurzaam ontwikkeld en weet de school hiermee een kostenbesparing van 30% te realiseren.  

Lees de hele case via deze link

Deel dit artikel

Ook interessant: